Het weer

Sliedrecht
18-12-2017, 13:52
 

Deels zonnig
8°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 6 m/s N
Windstoten: 6 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:45
zonsondergang: 16:32
Verwachting 18-12-2017
dag
 

Deels zonnig met buien
9°C
windsnelheid: 4 m/s N
Windstoten: 7 m/s
max. UV-Index: 1
nacht
 

Deels bewolkt
3°C
windsnelheid: 1 m/s NW
Windstoten: 3 m/s
max. UV-Index: 1
Verwachting 19-12-2017
dag
 

Af en toe bewolking
7°C
windsnelheid: 2 m/s W
Windstoten: 3 m/s
max. UV-Index: 1
nacht
 

Af en toe bewolking
5°C
windsnelheid: 1 m/s WZW
Windstoten: 3 m/s
max. UV-Index: 1
Verwachting 20-12-2017
dag
 

Af en toe bewolking
8°C
windsnelheid: 1 m/s WZW
Windstoten: 3 m/s
max. UV-Index: 1
nacht
 

Sober (betrokken lucht)
6°C
windsnelheid: 2 m/s WZW
Windstoten: 3 m/s
max. UV-Index: 1
Verwachting 21-12-2017
dag
 

Stortbuien
8°C
windsnelheid: 2 m/s W
Windstoten: 3 m/s
max. UV-Index: 0
 

Kook & Stook weekend Naaldenveld

Print Friendly, PDF & Email

Speciaal voor alle groepen die mee gedaan hebben met Heel Scouting Bakt organiseert kampvuurkok.nl in samenwerking met Scouting Graaf Bernadotte (winnaar “Heel Scouting Bakt”) uit Heemstede en Labelterreinen Scouting Nederland van 3 t/m 5 februari 2017 een Kook en Stook weekend op Labelterrein het Naaldenveld. Klik hier om je aan te melden.

Wat gaan we doen?

Dit weekend gaan we helemaal los en koken en stoken we de sterren van de hemel. Geen brood uit de supermarkt, geen koekjes uit een pak, geen zakje kruidenmix of potje saus, alles vers & alles puur!!

Kortom het weekend wordt één grote kookworkshop waarbij we alles zo veel mogelijk zelf maken. Daarbij gebruiken we mooie en verse ingrediënten. Met winterse groenten kun je fantastische gerechten maken. Wat dacht je van witte kool met tijm en spek, een salade van vergeten groenten, pompoen gevuld met prei en Grana Padano of rodekool met sinaasappel, kaneel en rode wijn. Ooit zelf je rookworst gemaakt en gerookt of een mooie varkensbuik langzaam laten garen op de BBQ? We koken ons helemaal gek en gaan voor een culinair hoogtepunt.

Natuurlijk gaan we niet alleen koken, we gaan ook bakken en hoe!! Mogelijkheden genoeg, zoete waren zoals brownies, chokado-koek, marshmallowtaart, ijzerkoekjes en boterkoek zullen uitgebreid aan bod komen. Maar ook diverse soorten brood zoals, maisbrood, sodabrood, bannocks, guinnes-bread en diverse andere soorten brood.

Wat leren we?

Niet allen voedsel voor het lichaam maar ook voedsel voor het brein. Je steekt er gegarandeerd ook het nodige van op.

  • Maak kennis met de Dutch Oven of verbeter je Dutch Oven vaardigheden. Leer roken of frituren boven een vuurtje.
  • Verbaas je over een unieke collectie kookgerei waar de gemiddelde Scoutinggroep jaloers op is.
  • Maak kennis met diverse wafels en tosti-ijzers, meerdere soorten rocketstoves, dutch ovens, skillets en een uitgebreide verzameling ander gietijzer, murikkaa, bográck en tal van ander potten en pannen.
  • Stel je vragen, Arriën, de man achter kampvuurkok.nl geeft al vijf jaar workshops outdoorcooking en kan vast verder helpen!

Qua eten is dit weekend alles geregeld. Het drinken dat wij bieden is zeer basic, koffie, thee, water en ranja. Wil ja iets anders te drinken dan moet je dit zelf meebrengen.

Kosten

De kosten van dit unieke evenement hebben we zo laag mogelijk gehouden. Niet iedereen zal het hele weekend aanwezig kunnen of willen zijn, vandaar dat we het modulair hebben opgebouwd.

Vrijdag 18:00 tot zaterdag 10:00 € 7,50.
Zaterdag 10:00 tot 20:00 € 12,50.
Zaterdag 20:00 zondag 11:00 € 7,50.

Programma

Onderstaand programma is de rode draad, we streven er naar het programma zo veel mogelijk te volgen.

Vrijdag

  • 18:00 Het Naaldenveld gaat open, eerder komen gaat dus echt niet!!
  • 20:00 Koffie met wat lekkers uit de Dutch Oven bij het centrale kampvuur
  • 22:00 Frituur boven het vuur

Zaterdag

  • 8:00 Ontbijt met koffie, thee, en American Pancakes
  • 9:00 Wat lekkers bakken voor bij de koffie
  • 10:00 Koffie & Thee met wat lekkers + ontvangst deelnemers die vanaf zaterdag komen
  • 10:30 Workshop brood & banket, leer verschillende soorten brood bakken, bak verschillende taarten en zoete gerechten
  • 13:00 Lunch met onze eigen gebakken broden
  • 14:00 Aanvang kookworkshop
  • 15:00 Thee & koffie (met wat lekkers)
  • 17:00 Aan tafel
  • 20:00 Koffie met wat lekker’s
  • 22:00 Paladina’s en of ander lekkers bij het kampvuur

Zondag

  • ?? Ontbijt / brunch met Bannocks Bacon en eggs
  • ?? Opruimen, inpakken en lekker naar huis

Aanmelden

Aanmelden voor dit weekend kan via dit online formulier. Je aanmelding is pas definitief na betaling. Annuleren kan tot 30-1 per e-mail aan arrien@kampvuurkok.nl. Je krijgt je geld terug mits je voor 30 januari annuleert.

Organisatie

Dit weekend wordt georganiseerd door :

  • Arriën Stegehuis, kampvuurkok.nl, 0610330087
    Coördinatie, inkoop, financiën & centraal aanspreekpunt
  • Eelke Bakker, Labelterreinen Scouting Nederland
    Algehele ondersteuning
  • Joyce Wulffraat-Schoorl, Graaf Bernadotte groep Heemstede
    Terreinen & faciliteiten
  •  

Geef je reactie

 

Ik hoef een week niet meer te eten, denk ik, zo vol zit ik! Het was te leuk op het Naaldenveld! Dank je wel!... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk alle FB recensies

 

We vragen Ariën al enkele jaren op rij voor verschillende grote en kleine Bushcraftweekends in Vlaanderen. Hij geeft dan verschillende workshops. Telkens worden deze door de deelnemers zeer gesmaakt! Van kinderen tot volwassenen. Naast lekker koken en eten hoort er altijd heel veel sfeer en gezelligheid bij.... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk alle FB recensies