fbpx

Nieuwe koers

Ik ben bezig (stapje voor stapje) deze site om te bouwen naar een interactieve ontmoetingsplaats voor  en door buiten-kokers.

Meedoen? Je bent van harte uitgenodigd. 

Na aanmelden kun je

Dit is in aanbouw. Ik hoop snel overal vinkjes te kunnen zetten.

Bestaande accounts

Nieuw account

Entered passwords don't match

Aardappelpannenkoekjes

Aardappelpannenkoekjes worden in de joodse traditie Latkes genoemd. Het van oorsprong joodse gerecht is met name populair is het voormalig oostblok. Als je ze eenmaal geproefd hebt, dan snap je niet waarom ze hier niet populair zijn. Ze zijn namelijk echt heerlijk.

Ook hier kennen we iets dat er erg op lijkt, namelijk rosti-rondjes van Aviko. Meer info over Latkes vind je op wikipedia.

Frituren op vuur is veel gevaarlijker dan andere vormen van koken op vuur. Om het verantwoord te doen dien je goed op de hoogte te zijn van de risico’s en passende veiligheidsmaatregelen genomen te hebben.

Bij twijfel doe het dan niet! 

Aardappelpannenkoekjes

Aardappelpannenkoekjes

Arriën Stegehuis
De verse kampvuur variant van rosti-rondjes.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Joods
Porties 10 personen
Calorieën 2078 kcal

Equipment

  • Frituurpan
  • Wok

Ingrediënten
  

  • +/- 2 liter zonnebloemolie (eventueel slaolie, pindaolie of olijfolie)
  • 20 grote aardappels
  • 5 flinke uien (optioneel)
  • 6 eieren
  • peper
  • zout
  • verse majoraan (ook wel marjolein genoemd) Alternatief: verse tijm (optioneel)
  • verse peterselie (optioneel)
  • 10 eetlepels bloem
  • saus zure room of mayonaise gemengd met fijngehakte knoflook (optioneel)

Instructies
 

  • Rasp de aardappel en snijd de ui aan ringen.
  • Giet overtollig vocht af.
  • Meng het ei met de bloem en de kruiden.
  • Als het eiermengsel goed gemengd is, schep je de aardappel en ui er doorheen.
  • Schep met twee eetlepels het aardappel-ei-mengsel in heeft vet en frituur hier heerlijke Aardappelpannenkoekjes van.
  • Serveer het met zure room, of mayonaise al dan niet met fijngehakte knoflook er door.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 2078kcalKoolhydraten: 59gProteïne: 15gVet: 203gNatrium: 82mgKalium: 1876mgVezels: 12gSuiker: 2gVitamine C: 53mgIJzer: 14mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

2 reacties

  1. Je kunt ze ook bakken in een flinke laag olie in een koekenpan of skillet. Dat doen op markten ook met reibekuchen

Geef een reactie