Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013, een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede scouts de eerste prijs behaald heb.
Het recept is zeer simpel maar ….. erg lekker. Voor kinderen kun je een alcoholvrije variant met stroop gebruiken.
Nodig
- Schaal
- Annanas schiller
- Plastic zak
- Steen om te grillen
- Mes en snijplank
- serveerschaal
Ingredienten
- 2 verse ananas
- 8 eetlepels rum
- 8 eetlepels bruine suiker
- 2 EL kaneelpoeder
- 1 TL gemalen gember
- 1 TL nootmuskaat poeder
- 1 TL kruidnagel poeder
Bereiding
- Zorg dat je steen in een lekker vuur ligt en stook deze zo heet mogelijk
- Schil de ananas en snij deze in ronde plakken
- Doe alle ingrediënten in een zak met (met de ananas) en laat dit zo lang mogelijk trekken
- Gril de ananasschijven op de hete steen
- Sprenkel de laatste marinade over de gebakken ananasschijven
Bron
http://allrecipes.com.br/receita/549/abacaxi-grelhado.aspx