fbpx

American Pancakes

Ontbijt met American  pancakes kennen wij niet zo. Toch hebben de Amerikanen het nog niet zo gek bekeken. Daar is een ontbijt met wafels of pancakes heel gewoon.

Dit recept is goed voor heerlijke luchtige American pancakes. In Amerika serveert men het vooral als ontbijt, maar voel je vrij. Wanneer je de pancakes serveert, maakt niet zo veel uit, lekker zijn ze altijd!

Serveer ze met stroop, jam, suiker, kaneelsuiker, ijs, verse vruchten, kortom een zeer breed inzetbaar gerecht!

Het verschil met de traditionele pannenkoek is dat deze American pancakes wat kleiner zijn, flink rijzen en erg luchtig zijn!

American Pancakes

American pancakes

Arriën Stegehuis
Heerlijke luchtige American pancakes.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Hoofdgerecht, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Calorieën 331 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 mililiter melk
  • 50 mililiter azijn i.p.v. melk en azijn kan ook 300 mililiter karnemelk gebruikt worden
  • 1 theelepel baksoda ook bekend als natriumcarbonaat
  • 1 eieren
  • 50 gram (room)boter gesmolten

Instructies
 

Voorbereiding

  • Meng eerst alle droge ingrediënten.
  • Voeg hierna de vloeibare bestandsdelen geleidelijk één voor één toe. Terwijl je met een garde er een glad beslag van roert.

Bereiding

  • Bak de pannenkoekjes vervolgens in een Skillet met een diameter van circa 12 centimeter.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 331kcalKoolhydraten: 42gProteïne: 9gVet: 14gNatrium: 563mgKalium: 151mgVezels: 1gSuiker: 4gIJzer: 3mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

 

Geef een antwoord