Ontbijt met American pancakes kennen wij niet zo. Toch hebben de Amerikanen het nog niet zo gek bekeken. Daar is een ontbijt met wafels of pancakes heel gewoon.
Dit recept is goed voor heerlijke luchtige American pancakes. In Amerika serveert men het vooral als ontbijt, maar voel je vrij. Wanneer je de pancakes serveert, maakt niet zo veel uit, lekker zijn ze altijd!
Serveer ze met stroop, jam, suiker, kaneelsuiker, ijs, verse vruchten, kortom een zeer breed inzetbaar gerecht!
Het verschil met de traditionele pannenkoek is dat deze American pancakes wat kleiner zijn, flink rijzen en erg luchtig zijn!
American pancakes

Heerlijke luchtige American pancakes.
5 van 6 stemmen
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Course Banket, Bijgerecht, Gebak, Hoofdgerecht, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calorieën 331 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet
Ingredients
- 200 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels suiker
- 250 mililiter melk
- 50 mililiter azijn i.p.v. melk en azijn kan ook 300 mililiter karnemelk gebruikt worden
- 1 theelepel baksoda ook bekend als natriumcarbonaat
- 1 eieren
- 50 gram (room)boter gesmolten
Instructions
Voorbereiding
- Meng eerst alle droge ingrediënten.
- Voeg hierna de vloeibare bestandsdelen geleidelijk één voor één toe. Terwijl je met een garde er een glad beslag van roert.
Bereiding
- Bak de pannenkoekjes vervolgens in een Skillet met een diameter van circa 12 centimeter.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 331kcalKoolhydraten: 42gProteïne: 9gVet: 14gNatrium: 563mgKalium: 151mgVezels: 1gSuiker: 4gIJzer: 3mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!