Dit type Appel Cobbler is eenvoudig te maken, en erg lekker. Uiteraard kun je ook allerlei ander fruit- en vruchtensoorten gebruiken voor een lekkere cobbler. Schoenmaker is de letterlijke vertaling van het Engelse woord Cobbler. Verder heeft het niets met Engeland te maken. Een cobbler is een typisch Amerikaans nagerecht. Er zijn variaties met meerdere lagen, maar deze Appel Cobbler bestaat uit één laag appel met daaroverheen één laag deeg.
In mijn workshops als Kampvuurkok maak ik een cobbler vaak voor de wat kleinere groepen. Heb je een grote groep, dan is volgens mij een appel-crumble een betere keuze.
Geen zin in appel? Je kunt eindeloos variëren met een cobbler (of een crumble). Neem eens rabarber, perzik, ananas of mix appel met kersen of… maak een andere variatie!
Appel cobbler
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
Deeg
- 250 g bloem
- 2 TL bakpoeder
- 1 snuf zout
- 110 g roomboter
- 125 ml karnemelk
Vulling
- 2 appels
- bruine basterdsuiker
Instructies
- Maak van bovenstaande ingrediënten een stevig beslag / deeg. Kneed eerst te boter met het zout en het zelfrijzend bakmeel tot een kruimeldeeg, voeg vervolgens de karnemelk toe.
- Kneed niet te lang en vorm pingpongballen van het deeg.
- Snijd de appel aan dikke ringen en bestrooi ze met suiker en kaneel.
- Plaats appelringen op de bodem van een warme, ingevette Dutch Oven.
- Houd wat afstand tussen de ringen want het deeg rijst nog wat.
- Leg op elke ring een pingpongbal deeg.
- Bak de cobblers in een goed hete oven in circa 15 minuten gaar.
- Terwijl de cobblers in de pan zitten, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.