Wil je een toetje waar je je vingers bij op eet, lees dan vooral verder. Deze bananen loempia’s zijn echt super simpel te maken en met wat gesmolten chocolade… zijn ze onweerstaanbaar!
Dit bananen loempia’s recept heb ik van René van Ispelen, de man achter hetbuiten.nu. Ik serveer het regelmatig en elke keer opnieuw is het een succes.
Thuis met een frituurpan is dit recept goed te doen. Aan en rond het kampvuur ook mits je weet hoe je veilig kunt frituren op open vuur. Frituren boven het kampvuur is niet zonder risico, lees dus de instructie goed door. In mijn workshops leer ik je hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen. Om onduidelijkheden en gezeur achteraf te voorkomen, wil ik je er nogmaals op wijzen dat door deelname aan deze workshops of het gebruik van dit recept, je instemt met de disclaimer en de algemene voorwaarden zoals te vinden op kampvuurkok.nl.
Als de trek je niet vergaan is en je nog steeds leest, vanaf nu wordt het als het goed is alleen maar leuker en lekkerder.
Bananen loempia's
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Bogracs of wok
- rocketstove
- thermometer
Ingrediënten
- 1 bananen
- 4 loempiavellen
- frituurolie
- chocolade
Instructies
- Snijd de banaan in de lengte door, snijd de twee helften door midden
- Rol de loempia volgens de tekening, laat er eventueel een voor doen, en plak ze dicht met wat water.
- Zodra alle loempia’s gevouwen zijn, is het een goed moment om alle gebruikte materialen af te wassen en op te ruimen waar je ze gevonden hebt.
- Smelt de chocola in een 1qt Dutch Oven met 1 briket onderwarmte.
- Frituur de loempia’s in de wok tot ze mooi goud bruin zijn, neem hierbij onderstaande instructies in acht.
- Serveer met een lik gesmolten chocolade.