Warning: Undefined array key "options" in /home/customer/www/kampvuurkok.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Batata Vada – Aardappelballetjes | kampvuurkok.nl

Batata Vada – Aardappelballetjes

India staat bekend om zijn fantastische vegetarische recepten. Deze aardappelballetjes staan in Delhi bekend als Batata Vada. Ze worden op straat verkocht en het is echt lekkere streetfood. Behalve lekker is het ook simpel om te maken. Batata Vada zijn aardappelballetjes in een deeglaagje. Zeg maar een soort aardappelkroketten, maar dan anders. De aardappels worden gekruid en er worden doperwten aan toegevoegd. In plaats van paneermeel gaat er (net als bij tempura) een beslag om het balletje heen.

Batata Vada - Aardappelballetjes

Batata Vada - Aardappelballetjes

Arriën Stegehuis
Een heerlijk streetfood recept uit India.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Indiaas
Porties 6 personen
Calorieën 1355 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 6 grote aardappels
  • 8 tenen knoflook
  • verse korianderblaadjes
  • zout naar smaak
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 2 groene pepers
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  • 5-6 curry blaadjes optie
  • 1 mespuntje asafoetida
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 1/4 beker bloem
  • natriumbicarbonaat
  • 1/2 theelepel chilipoeder

Instructies
 

De aardappelballetjes

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze. Als de aardappels gaar zijn, moeten ze gestampt worden.
  • Bak de mosterdzaadjes in 2 eetlepels olie tot ze sissen.
  • Voeg de asafoedita en curryblaadjes toe bij de mosterdzaadjes.
  • Roer dit vervolgens door de aardappels en voeg wat citroensap toe en maak hier mooie balletjes van.

Beslag

  • Doe het meel in een schaal en voeg natriumbicarbonaat, zout, chilipoeder en ¼ theelepel kurkuma toe.
  • Meng dit met 1 eetlepel hete olie en water tot je een vloeibaar beslag krijgt, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag.
  • Laat het beslag een kwartier rusten.

Bakken

  • Haal een aardappelballetje door het beslag en frituur dit in hete olie.
  • Herhaal deze stap tot de aardappelballetjes op zijn.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Serveertips:

  • Heerlijk zo uit de hand, lekker met een dip van raita of chutney.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1355kcalKoolhydraten: 288gProteïne: 50gVet: 3gNatrium: 441mgKalium: 5445mgVezels: 39gSuiker: 4gVitamine C: 260mgIJzer: 49mg
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie