fbpx
Top
 
 / Recepten  / Batata Vada – Aardappelballetjes
13 apr

Batata Vada – Aardappelballetjes

India staat bekend om zijn fantastische vegetarische recepten. Deze aardappelballetjes staan in Delhi bekend als Batata Vada. Ze worden op straat verkocht en het is echt lekkere streetfood. Behalve lekker is het ook simpel om te maken. Batata Vada zijn aardappelballetjes in een deeglaagje. Zeg maar een soort aardappelkroketten, maar dan anders. De aardappels worden gekruid en er worden doperwten aan toegevoegd. In plaats van paneermeel gaat er (net als bij tempura) een beslag om het balletje heen.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :6 personen

Batata Vada - Aardappelballetjes

  
5 van 3 stemmen
Een heerlijk streetfood recept uit India.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 25 min
Totaal 40 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Indiaas
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 6 grote aardappels
  • 8 tenen knoflook
  • verse korianderblaadjes
  • zout naar smaak
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 2 groene pepers
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  • 5-6 curry blaadjes optie
  • 1 mespuntje asafoetida
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 1/4 beker bloem
  • natriumbicarbonaat
  • 1/2 theelepel chilipoeder

Materiaal

Instructies

De aardappelballetjes

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze. Als de aardappels gaar zijn, moeten ze gestampt worden.
  • Bak de mosterdzaadjes in 2 eetlepels olie tot ze sissen.
  • Voeg de asafoedita en curryblaadjes toe bij de mosterdzaadjes.
  • Roer dit vervolgens door de aardappels en voeg wat citroensap toe en maak hier mooie balletjes van.

Beslag

  • Doe het meel in een schaal en voeg natriumbicarbonaat, zout, chilipoeder en ¼ theelepel kurkuma toe.
  • Meng dit met 1 eetlepel hete olie en water tot je een vloeibaar beslag krijgt, vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag.
  • Laat het beslag een kwartier rusten.

Bakken

  • Haal een aardappelballetje door het beslag en frituur dit in hete olie.
  • Herhaal deze stap tot de aardappelballetjes op zijn.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Serveertips:

  • Heerlijk zo uit de hand, lekker met een dip van raita of chutney.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1355kcal | Koolhydraten: 288g | Proteïne: 50g | Vet: 3g | Natrium: 441mg | Kalium: 5445mg | Vezels: 39g | Suiker: 4g | Vitamine C: 260mg | IJzer: 49mg
No Comments

Leave a Reply

Rating recept