Verse zalm van de BBQ is altijd lekker, helemaal met dit super eenvoudige recept. Ik kan het je echt aanraden, zeker als je verse zalm gebruikt. Moet het goedkoop, dan kan diepvries zalm ook wel, maar liever half portie vers, dan een heel portie diepvries.
Mocht je nou met je hele of halve zijde zalm de primitieve kant op, bekijk dan dit recept.
BBQ-Zalm met Verse Basilicum
Lekker, makkelijk en zalm!
4,75 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Calorieën 186 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
- BBQ
Ingrediënten
- 1 kilo zalm halve of hele zijde "op de huid"
- 2 eetlepels basilicum vers
- 2 sjalotjes Kleine ui kan eventueel ook
- olijfolie half kopje
- 1 scheut witte wijn
- 1 citroen sap
- 1 eetlepel honing
- zout
- peper
Instructies
- Hak de basilicum en het sjalotje fijn.
- Meng alle ingredienten in een kommetje en smeer de zalm hier mee in.
- Bak deze in circa 10 minuten gaar op de BBQ, in de Dutch Oven of in een indirect verhitte BBQ (met deksel).
- Nu de zalm op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 186kcalKoolhydraten: 2gProteïne: 25gVet: 8gNatrium: 56mgKalium: 652mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine C: 8mgIJzer: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!