Belgische wafels zijn er in vele soorten. Zo heb je de authentieke Brusselse wafels, erg licht, bereid met gist en geserveerd met poedersuiker, traditioneel hebben deze wafels een patroon van 5 x 4 gaatjes.
De Luikse wafels hebben traditioneel een ruitvorm of ovale vorm. Door de suiker zijn ze wat zwaarder en vaak worden ze gegeten met vers fruit en of slagroom.
Dit recept hangt er tussenin. De wafels zijn lekker met fruit, met suiker, met slagroom, een lik jam of gewoon puur!
Belgische wafels
Deze wafels zijn de ultieme lekkernij voor de zoetekauw.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 12 personen
Calorieën 1937 kcal
Equipment
- wafelijzer
Ingrediënten
- 85 gram boter
- 250 gram bloem
- 457 ml karnemelk
- 2 eieren
- 2 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
Instructies
- Smelt de boter.
- Meng alle droge ingrediënten.
- Meng vervolgens de gesmolten boter met de karnemelk, de eieren en de droge bestandsdelen tot een mooi glad beslag.
- Vet het ijzer in en warm hem voor.
- Bak de wafels in circa drie minuten gaar.
- Zodra je klaar bent en iedereen genoten heeft, kunt u de spullen opruimen.
Nutrition
Serving: 100gramCalorieën: 1937kcalKoolhydraten: 216gProteïne: 52gVet: 95gNatrium: 1896mgKalium: 1006mgVezels: 7gSuiker: 25gIJzer: 13mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!
Eén reactie
Dit recept ga ik spoedig een keer proberen. 1 vraagje: moet het beslag niet nog even rijzen (combi karnemelk/bakingsoda)? Bij de american pancakes is dit volgens mij wel nodig om een luchtig beslag te krijgen?