fbpx

Bloemkool curry

Elke vegetariër weet waarschijnlijk wel dat de Indiase keuken een keur aan vegetarische recepten heeft. Deze bloemkool-curry heeft een Indiaas tintje. Hoe je ‘m maakt en serveert is aan jou. Je zou er rijst naast kunnen zetten. Je kunt hem ook met aardappels serveren.

De eerste keer dat ik dit recept gemaakt heb was ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis. In 2020 lag mijn bedrijf plat door de Corona Crisis. Heel Nederland moest binnen blijven en de horeca ging op slot. Weg inkomsten, weg podium. Ik zat met mijn handen in het haar tot ik bedacht …. ik laat me hierdoor niet van de kook brengen…. ik ga gewoon weer koken, met publiek, net als anders.

De eerste (in elk geval mijn eerste) Online Outdoor Cooking Workshop riep een golf van enthousiaste reacties op en ook de vraag om een vegetarisch recept.

Je kunt het recept als eenpansgerecht maken door de aardappels in de curry gaar te koken. Je kunt ook Hasselback aardappels of Aardappels met verse kruiden uit de Dutch Oven maken. Het kan zelfs gewoon in een pan op het fornuis.

Eventueel kun je het recept voedzamer maken door noten of kikkererwten toe te voegen. Hou je van pikant, een pepertje, cayennepeper doen wonderen. Eventueel kun je de smaak nog wat dieper maken met kruiden als kerrie, gemalen komijn, koriander en dergelijke.

Bloemkool curry

Bloemkool curry

Arriën Stegehuis
Een heerlijke vegetarische curry!
5 van 1 stem
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Hoofdgerecht
Cuisine Indiaas
Servings 4
Calorieën 48 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 1 Bloemkool
  • 1 gember vers, 1 duim, geraspt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kurkuma vers mag ook, 1 sukje, geraspt
  • 3 eetlepels kokos geraspt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 knoflook 1 teen geraspt
  • 2 eetlepels koriander (blaadjes vers of gemalen)
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructions
 

  • Maak het filmpje van de bloemkool challenge (als je mee wilt doen)
  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Snij de aardappel in kleine stukjes
  • Fruit de gember en de knoflook, en als je hebt, de verse kurkuma. Let op, laat het niet te heet worden, verbrande knoflook smaakt bitter.
  • Voeg de kokosmelk, het kurkumapoeder en de geraspte kokos en de aardappels toe en laat zachtjes pruttelen. (let op, echt zachtjes!)
  • Voeg de bloemkoolroosjes na 10 minuten toe en laat deze nog 10 minuten mee pruttelen. (of langer als je niet van een bite houdt)
  • Wordt het te droog voeg dan wat extra kokosmelk of water toe.
  • Breng op smaak met verse koriander, peper en zout.

Video

Nutrition

Calorieën: 48kcalKoolhydraten: 9gProteïne: 3gVet: 1gNatrium: 46mgKalium: 452mgVezels: 3gSuiker: 3gVitamine C: 72mgIJzer: 1mg
Keyword Vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply