Boterkoek uit de reflector-oven is lekker en super simpel te maken. Meestal gebruik ik tijdens mijn workshops en teambuildings de Dutch Oven. Dit heeft te maken met duurzaamheid en verantwoord met middelen om gaan. Daarnaast vraag bakken in een reflector-oven meer tijd.
Stook je een groot vuur alleen om de reflector oven te kunnen gebruiken of kun je de reflector-oven gebruiken omdat er toch al een groot vuur brandt zodat iedereen zich lekker kan warmen.
Is dat grote vuur toch al nodig, dan kun je dus verantwoord de reflector-oven gebruiken. IS er geen groot vuur nodig, gebruik dan de Dutch Oven.
De reflector-oven plaats je naast het vuur, daar waar je je hand zo’n 4 seconden kan houden. De temperatuur is daar zo’n 180°C. Plaats hem zo dat de wind de warmte richting de oven blaast. Draai de boterkoekvorm met regelmaat een stukje rond. Op die manier zorg je dat de garing regelmatig is en je niet een halve kant gaar en een halve kant rauw hebt.
Het alternatief is de Dutch oven, deze is vaak sneller en meer economisch in het gebruik. Lees de instructies voor het stoken om aanbranden te voorkomen.
Boterkoek uit de reflector-oven
Equipment
- reflectoroven
- boterkoekvorm
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 gram roomboter
- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
Instructies
- Mix de boter met de suiker en roer een ei en het zout door.
- Voeg de bloem toe en kneed het geheel tot een lekker soepel deeg.
- Vet de bakvorm in en doe het deeg in de vorm.
- Smeer de bovenzijde van het deeg in met een losgeklutst ei.
- Maak met een vork een mooi patroon.
- Bak het geheel in ruim 30 minuten in de reflectoroven naast een hoog vuur.
- Nu de boterkoek opstaat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.