fbpx

Boterkoek uit de reflectoroven

Boterkoek uit de reflectoroven.

Boterkoek is lekker en super simpel te maken. Het kan in de Dutch Oven maar ook in de reflectoroven. Wel is dan een lekker heet vuur vereist, anders wordt de boterkoek niet gaar. Bak de koek vooral niet te dik. Liever twee dunne boterkoeken als je ruim in je deeg zit.

Boterkoek uit de reflectoroven

Boterkoek uit de oven

Arriën Stegehuis
Een heerlijke boterkoek op speciale manier gemaakt
5 van 3 stemmen
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Cuisine Nederlands
Servings 6 6
Calorieën 436 kcal

Equipment

  • reflectoroven
  • houtvuur

Ingredients
  

  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 150 gram basterdsuiker lichtbruin
  • 175 gram roomboter zacht
  • mespunt zout

Instructions
 

  • Maak een deeg van de boter, het zout en de suiker. Plaats dit in een vorm en bestrijk met ei.
  • Maak een patroon door met een mes of vork over het deeg te strijken.
  • Plaats de vorm in de reflector oven.
  • Plaats het geheel naast een flink vuur en bak de boterkoek is circa 45 minuten.

Nutrition

Serving: 100gramCalorieën: 436kcalKoolhydraten: 50gProteïne: 5gVet: 25gNatrium: 226mgKalium: 86mgVezels: 1gSuiker: 24gIJzer: 2mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply