Oud brood weggooien, is zonde en niet nodig! Broodtaart is een super simpel te maken recept en is erg lekker. Of je de broodtaart nu thuis of in een ovenschaal of in een Dutch Oven op vakantie doet, succes verzekerd!! Super lekker en super voordelig!
Broodtaart

Oud brood weggooien, is zonde en niet nodig!
4,85 van 13 stemmen
Prep Time 10 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 55 mins
Course Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Cuisine Nederlands
Servings 8 personen
Calorieën 1325 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingredients
- 300 gram oud brood in stukjes gescheurd
- 300 milliliter melk
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje kaneel
- 5 eieren
- 2 handen walnoten
- eventuele andere vullingen (rozijnen, appel, dadels, abrikozen, etc.)
- 50 gram suiker (honing of een andere zoetigheid)
Instructions
- Verwarm, koken hoeft niet, de melk in een Dutch Oven en roer hier de suiker door.
- Scheur het brood in kleine stukjes
- Roer het brood door de melk en laat dit 10 minuten staan.
- Snijd het fruit fijn of hak de noten fijn en kneed dit met de hand door het brood-melk mengsel tot je een dikke brei hebt.
- Meng vervolgens de 5 eieren, vanillesuiker en het kaneel door de brei.
- Bak de brei in circa 45 minuten gaar in een niet al te hete DO.
- Nu de taart opstaat, is het een goed moment om alle gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
- Haal de taart uit de DO zodra deze klaar is, anders blijft het geheel te nat.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 1325kcalKoolhydraten: 166gProteïne: 68gVet: 42gNatrium: 1998mgKalium: 1246mgVezels: 13gSuiker: 35gIJzer: 14mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!