fbpx

Caesarsalade

Caesar Cardini is een Mexicaan uit Tijuana. Hij is de bedenker van de nu zo bekende Caesarsalade. In zijn originele recept worden de volgende ingrediënten gebruikt; romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en Worchestershire-saus.

Natuurlijk kun je variëren, laat de Parmezaanse kaas en het ei weg en ga voor een Grieks tintje met tomaat, olijf en feta. Haal de zomer in je bol en voeg er fruit aan toe. Spekblokjes, (gerookte) kipfilet, eigenlijk alles kan. Ook in de dressing kun je variëren, gebruik bijvoorbeeld de dressing beschreven in de Broccoli-Salade. Maar laat je vooral niets voorschrijven, de mogelijkheden zijn onbeperkt en de regels bepaal je zelf!

Caesarsalade

Caesarsalade

Arriën Stegehuis
Een heerlijke frisse salade.
5 van 4 stemmen
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Bijgerecht, Salade
Cuisine Mexicaans
Servings 4 personen
Calorieën 1745 kcal

Ingredients
  

  • 2,5 deciliter mayonaise
  • 2 eetlepels gepasteuriseerd eigeel
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sojaolie
  • 2 ansjovisfilets
  • 3 druppels tabasco
  • 1 teen knoflook
  • zout

Instructions
 

  • Pluk de bladen van de romaine sla of de little gem, doe deze in een vergiet en spoel het af.
  • Snijd een deel van de uitgelekte sla in dunne reepjes (julienne).
  • Het ei willen we serveren met een mooie zachte dooier. Dit bereik je door het ei 4 minuten te koken en daarna in koud water te dompelen om doorkoken te voorkomen.
  • Croutons maak je door een (witte) boterham (zonder korst) in blokjes (brunoise) te snijden. Meng de blokjes met (knoflook-) olie en bak deze in de skillet of in een hete DO (Dutch Oven) tot ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1745kcalKoolhydraten: 2gProteïne: 5gVet: 191gNatrium: 1708mgKalium: 50mgSuiker: 5gVitamine C: 5mgIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply