Camembert in bladerdeeg kan met en zonder vlees bereid worden. Zelf maak ik hem elke keer anders. Bijvoorbeeld met één of meer van de volgende ingrediënten:
- Honing
- Tijm
- Noten
- Appel.
- Spek
- Cranberry-jam
In mijn workshops houdt ik rekening met dieet wensen. Dit recept laat zich heel makkelijk aanpassen aan de diverse dieetwensen. Zo is er bladerdeeg zonder roomboter verkrijgbaar voor mensen die lactose vrij eten. Let dan ook even op je camembert en vervang deze eventueel door een kaas op basis van geiten of schapenmelk. Moet het gluten vrij vervang dan het bladerdeeg door loempiavellen. Deze worden met rijstmeel gemaakt.
Meestal serveer ik deze Camembert in bladerdeeg als vleesvervanger. Het is echter ook een heerlijk borrelhapje of mooi luxe voorafje. Wil je een extra luxe uitstraling, houdt dan wat bladerdeeg achter om een mooie decoratiemee te maken.
Camembert in bladerdeeg

Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingredients
- 250 gram camembert
- ½ pakje bladerdeeg
Één of meer vn onderstaande opties
- 2 eetlepels honing
- 1 appel
- 75 gram noten
- 100 gram ontbijtspek rookvlees, schinken, rauwe ham andere vleeswaar
- 3 eetlepels granberry-jam
- 2 takjes tijm
- 75 gram rozijnen
Instructions
- Haal de plasticjes tussen het bladerdeeg uit en stapel 5 velletjes bladerdeeg op elkaar.
- Rol de 5 velletjes tot één groot vel waar de camembert met vulling in verpakt kan worden.
- Maak eventueel twee variaties zoals op de foto.
- Vul de camembert met ingrediënten naar keuze.
- Pak de camemberts met vulling in het bladerdeeg en bak deze in een Dutch Oven op 180 graden in circa 30 minuten mooi goud bruin.
- Als je een eitje overhebt of wat melk zou je je bladerdeeg voor het bakken hiermee kunnen bestrijken voor een mooi kleurtje.