Deze chili con carne is lekker in de winter en lekker in de zomer!
Chili Con Carne
Een heerlijk recept om aan op te warmen in de winter.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 50 personen
Calorieën 31 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Driepoot
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 5 kilo gehakt
- 12 uien
- 12 paprika's
- 12 blikken bruine bonen of een combinatie van bonensoorten
- 20 tenen knoflook
- 6 Spaanse pepers
- chili poeder of gerookte paprikapoeder
- laurier
- kaneel
- melasse
- 2 à 4 kopjes sterke koffie
- olijfolie
- 36 tomaten
- 4 kilo rijst
Instructies
- Snij de uien en de paprika.
- Hak de knoflook en de pepers (zonder pitjes) fijn.
- Bak het gehakt rul.
- Bak de ui, pepers, knoflook en paprika in wat olijfolie.
- Hang de pan boven een klein vuurtje en laat alles zachtjes pruttelen.
- Snij de tomaten.
- Voeg het gerulde gehakt en de in stukken gesneden tomaten toe in de pan.
- Voeg twee kopjes koffie toe.
- Voeg peper, zout, komijn, kaneel, laurier, chili (niet te veel) en melasse toe.
- Kook de rijst volgens de handleiding op de verpakking.
- Breng de saus op smaak.
- Nu het eten op staat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
Nutrition
Serving: 100gramCalorieën: 31kcalKoolhydraten: 7gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 6mgKalium: 274mgVezels: 2gSuiker: 4gVitamine C: 22mgIJzer: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!
2 reacties
in hoeveel do’s maak je dit hahaha
Ha Bennie,
Ik weet het niet precies meer maar ik denk dat ik 2 21qt Bart gebruikt heb.
De kinderen vonden ”m heerlijk!