fbpx

Chili con carne

Deze chili con carne is lekker in de winter en lekker in de zomer!

Chili Con Carne

Arriën Stegehuis
Een heerlijk recept om aan op te warmen in de winter.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 50 personen
Calorieën 31 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 5 kilo gehakt
  • 12 uien
  • 12 paprika's
  • 12 blikken bruine bonen of een combinatie van bonensoorten
  • 20 tenen knoflook
  • 6 Spaanse pepers
  • chili poeder of gerookte paprikapoeder
  • laurier
  • kaneel
  • melasse
  • 2 à 4 kopjes sterke koffie
  • olijfolie
  • 36 tomaten
  • 4 kilo rijst

Instructies
 

  • Snij de uien en de paprika.
  • Hak de knoflook en de pepers (zonder pitjes) fijn.
  • Bak het gehakt rul.
  • Bak de ui, pepers, knoflook en paprika in wat olijfolie.
  • Hang de pan boven een klein vuurtje en laat alles zachtjes pruttelen.
  • Snij de tomaten.
  • Voeg het gerulde gehakt en de in stukken gesneden tomaten toe in de pan.
  • Voeg twee kopjes koffie toe.
  • Voeg peper, zout, komijn, kaneel, laurier, chili (niet te veel) en melasse toe.
  • Kook de rijst volgens de handleiding op de verpakking.
  • Breng de saus op smaak.
  • Nu het eten op staat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.

Nutrition

Serving: 100gramCalorieën: 31kcalKoolhydraten: 7gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 6mgKalium: 274mgVezels: 2gSuiker: 4gVitamine C: 22mgIJzer: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

2 reacties

  1. Ha Bennie,
    Ik weet het niet precies meer maar ik denk dat ik 2 21qt Bart gebruikt heb.

    De kinderen vonden ”m heerlijk!

Geef een reactie