Deze heerlijke Chili saus is vol met verse ingrediënten en gaat fantastisch samen met vlees. Zelf serveer ik deze Chili saus in mijn workshops het liefst met Gehaktballen uit de Dutch Oven.
Deze Chili saus is een aangepaste versie van de saus die Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie Oliver beschrijft in Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie's Amerika (Pagina 308).
Chili saus
Equipment
- Gietijzeren ketel
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 uien fijn gehakt
- 3 paprika rood, geel en groen, fijn gehakt
- 4 knoflook teentjes, fijn gehakt
- 2 Spaanse pepers fijn gehakt
- 1 theelepel geroosterde paprika poeder
- 6 eetlepel Worcester saus
- 2 citroenen rasp en sap
- 6 eetlepel mosterd
- 1 kilo tomatenstukjes ontvelde
- ½ liter koffie sterke
- korianderblad 1 handje, vers gehakt
- zout
- peper
Instructies
- Steek een matig vuurtje op.
- Hang een gietijzeren ketel boven het vuur.
- Snij de uien, paprika, knoflook en de Spaanse pepers klein.
- Bak de gesneden groenten langzaam gaar tot de uitjes glazig worden.
- Rasp en pers de citroenen.
- Voeg de olijfolie, paprikapoeder, Worcester saus, mosterd, tomatenstukjes, koffie, zout, peper, citroensap en de rasp toe.
- Laat al roerend, het geheel inkoken tot de juiste dikte, dit duurt ongeveer 30 minuten.
- Garneer de saus met fijngehakte koriander blad.