Deze heerlijke Chili saus is vol met verse ingrediënten en gaat fantastisch samen met vlees. Zelf serveer ik deze Chili saus in mijn workshops het liefst met Gehaktballen uit de Dutch Oven.
Deze Chili saus is een aangepaste versie van de saus die Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie Oliver beschrijft in Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie's Amerika (Pagina 308).
Chili saus
Een overheerlijke saus voor bij de BBQ of bij de Spare-Ribs.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Saus
Keuken Mediterraan
Porties 10 personen
Calorieën 336 kcal
Equipment
- Gietijzeren ketel
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 uien fijn gehakt
- 3 paprika rood, geel en groen, fijn gehakt
- 4 knoflook teentjes, fijn gehakt
- 2 Spaanse pepers fijn gehakt
- 1 theelepel geroosterde paprika poeder
- 6 eetlepel Worcester saus
- 2 citroenen rasp en sap
- 6 eetlepel mosterd
- 1 kilo tomatenstukjes ontvelde
- ½ liter koffie sterke
- korianderblad 1 handje, vers gehakt
- zout
- peper
Instructies
- Steek een matig vuurtje op.
- Hang een gietijzeren ketel boven het vuur.
- Snij de uien, paprika, knoflook en de Spaanse pepers klein.
- Bak de gesneden groenten langzaam gaar tot de uitjes glazig worden.
- Rasp en pers de citroenen.
- Voeg de olijfolie, paprikapoeder, Worcester saus, mosterd, tomatenstukjes, koffie, zout, peper, citroensap en de rasp toe.
- Laat al roerend, het geheel inkoken tot de juiste dikte, dit duurt ongeveer 30 minuten.
- Garneer de saus met fijngehakte koriander blad.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 336kcalKoolhydraten: 84gProteïne: 15gVet: 4gNatrium: 199mgKalium: 3373mgVezels: 26gSuiker: 38gVitamine C: 369mgIJzer: 7mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!