fbpx

Nieuwe koers

Ik ben bezig (stapje voor stapje) deze site om te bouwen naar een interactieve ontmoetingsplaats voor  en door buiten-kokers.

Meedoen? Je bent van harte uitgenodigd. 

Na aanmelden kun je

Dit is in aanbouw. Ik hoop snel overal vinkjes te kunnen zetten.

Bestaande accounts

Nieuw account

Entered passwords don't match

Chili saus

Deze heerlijke Chili saus is vol met verse ingrediënten en gaat fantastisch samen met vlees. Zelf serveer ik deze Chili saus in mijn workshops het liefst met Gehaktballen uit de Dutch Oven.

Deze Chili saus is een aangepaste versie van de saus die Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie Oliver beschrijft in Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie's Amerika (Pagina 308).

Chili saus

Chili saus

Arriën Stegehuis
Een overheerlijke saus voor bij de BBQ of bij de Spare-Ribs.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Saus
Keuken Mediterraan
Porties 10 personen
Calorieën 336 kcal

Equipment

  • Gietijzeren ketel

Ingrediënten
  

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien fijn gehakt
  • 3 paprika rood, geel en groen, fijn gehakt
  • 4 knoflook teentjes, fijn gehakt
  • 2 Spaanse pepers fijn gehakt
  • 1 theelepel geroosterde paprika poeder
  • 6 eetlepel Worcester saus
  • 2 citroenen rasp en sap
  • 6 eetlepel mosterd
  • 1 kilo tomatenstukjes ontvelde
  • ½ liter koffie sterke
  • korianderblad 1 handje, vers gehakt
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Steek een matig vuurtje op.
  • Hang een gietijzeren ketel boven het vuur.
  • Snij de uien, paprika, knoflook en de Spaanse pepers klein.
  • Bak de gesneden groenten langzaam gaar tot de uitjes glazig worden.
  • Rasp en pers de citroenen.
  • Voeg de olijfolie, paprikapoeder, Worcester saus, mosterd, tomatenstukjes, koffie, zout, peper, citroensap en de rasp toe.
  • Laat al roerend, het geheel inkoken tot de juiste dikte, dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Garneer de saus met fijngehakte koriander blad.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 336kcalKoolhydraten: 84gProteïne: 15gVet: 4gNatrium: 199mgKalium: 3373mgVezels: 26gSuiker: 38gVitamine C: 369mgIJzer: 7mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie