fbpx

Chokado koek

Chokado koek (Chocolade karamel Dutch Oven koek) is aan het kampvuur eenvoudig klaar te maken. Met name in de winter, maar ook in het vroege voorjaar of late najaar als het buiten guur en koud is het een echte aanrader.

Het is een zeer energie rijke koek. De suikers geven je een snelle een energie boost. De noten, havermout en chocolade zorgen vervolgens dat je nog even vooruit kunt, omdat ze hun energie geleidelijk af geven. Chokado koek is dan ook een prima, voordelig, duurzaam en super smakelijk alternatief voor allerlei fancy
energie-bars. De smaak is echt fantastisch, je begint met een heerlijke havermoutkoek, de chocolade proef je direct. Een krokant knisperend nootje zorgt voor een aangename verassing. Zodra het de koek in je mond op temperatuur komt, proef je de rijke karamelsmaak en spookt er nog maar een ding door je hoofd; ik wil nog een hap!

De ingrediënten zijn eenvoudig verkrijgbaar. Als je het Chokado koek proeft, geeft dat een goed gevoel. Koop je de ingrediënten duurzaam in, dat versterkt dit het goede gevoel!

Chokado koek

ChoKaDO koek

Arriën Stegehuis
Chocolade-, karamel-, Dutch-Oven-koek van het kampvuur.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Calorieën 11489 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet met Dutch Oven deksel

Ingrediënten
  

Deeg

  • 375 gram rietsuiker
  • 250 gram havermout
  • 600 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 500 gram roomboter

Vulling

  • 200 gram pure chocolade in stukjes gehakt
  • 100 gram noten (hazelnoot of walnoot)
  • 250 milliliter slagroom
  • 450 gram fudge

Instructies
 

  • Verwarm je skillet en je DO deksel voor.
  • Smelt de boter en maak een mooi crumble deeg door de overige deeg ingrediënten toe te voegen. Kneed niet te lang, zodra je “broodkruimels” hebt, is het goed.
  • Bekleed de bodem van de skillet met een verfrommeld vel bakpapier.
  • Neem de helft(!) van je crumble deeg en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de skillet en druk het licht aan.
  • Bewaar de andere helft van het crumbledeeg.
  • Bak de bodem in circa 15 à 20 minuten door 5 briketten onder de skillet te leggen en een DO deksel op de skillet te leggen met daarop 12 briketten.
  • Zodra de bodem gaar is haal je het deksel van de skillet en de skillet van de briketten.
  • Verhit de 250 milliliter slagroom met de 450 gram fudge in een DO en verwarm dit al roerend tot de fudge is gesmolten.
  • Verdeel de vulling van noten en de gehakte chocolade over de bodem van je koek en schenk de gesmolten fudge over vulling.
  • Bedek de vulling met het restant van het crumbledeeg en bak de koek in circa 15 à 25 minuten af door een DO deksel met 12 briketten op de skillet te plaatsen. Er hoeven geen briketten onder de skillet, de bodem is al gaar.
  • Nu de koek opstaat, is het een goed moment om de gebruikte spullen op te ruimen en schoon te maken.
  • Laat de chokado koek wat afkoelen en snij de koek als deze nog warm is. Je kunt er repen van snijden, of kleine blokjes, net wat je prettig vindt.
  • Serveer hem als hij bijna is afgekoeld.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 11489kcalKoolhydraten: 1401gProteïne: 118gVet: 616gNatrium: 4284mgKalium: 2505mgVezels: 43gSuiker: 851gVitamine C: 1mgIJzer: 45mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie