Een fantastisch, traditioneel Frans dessert met verse kersen. Een Fransoos zal de kersen met pit bakken, dit om te zorgen dat de Clafoutis niet te nat en te klef wordt.
De Franse keuken staat bekend als complex, maar wees gerust. Een Clafoutis klinkt alleen complex, maar het is super simpel te maken. En de smaak is echt super.
Heb je geen verse kersen? Andere opties zijn kersen uit pot of (verse) bosvruchten.
Als je het warm wilt serveren, wat wel het lekkerst is, bak je ‘m op het moment dat je aan tafel gaat.
Clafoutis

Een fris, Frans gerecht met kersen.
4,75 van 4 stemmen
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Cuisine Frans
Servings 4 personen
Calorieën 279 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet met Dutch Oven deksel
Ingredients
- 30 gram boter
- 500 gram kersen
- 65 gram suiker 2 eetlepels suiker erbij met verse kersen
- 40 gram bloem
- 3 eieren
- 1/4L volle melk
- poedersuiker
Optie
- ijs
- slagroom
Benodigdheden
- 1 vel bakpapier
Instructions
- Strooi twee eetlepels suiker over de verse kersen. Bij kersen uit pot (of bosvruchten uit de diepvries) hoeft dit niet.
- Verfrommel een bakpapiertje en trek het weer glad. Bekleed hier de Dutch Oven mee.
- Verspreid de kersen over de bodem van de Dutch Oven.
- Smelt de boter en roer hier de eieren door.
- Meng hier geleidelijk de bloem en de suiker door en roer hier als laatste de melk door.
- Bak het geheel in circa 40 minuten gaar op circa 180 graden.
- Nu de cake opstaat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
- Bestrooi het kort voor serveren met poedersuiker.
- Serveer lauw, warm of koud.
- Wanneer het klaar is, smullen maar.
Nutrition
Serving: 100gramCalorieën: 279kcalKoolhydraten: 44gProteïne: 7gVet: 10gNatrium: 101mgKalium: 334mgVezels: 3gSuiker: 32gVitamine C: 9mgIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!
Bron: www.frankrijk.nl
2 Responses
Aan de foto te zien kun je dit ook eenvoudig in een skillet maken?
Ha Frans,
In de skillet met DO deksel gaat het zelfs makkelijker dan in de DO.
Een skillet zonder deksel op een BBQ met deksel (of gewoon je oven thuis) zou ook prima weken verwacht ik.
Succes en tot kooks,
Arriën