Deze zoete Mexicaanse lekkernij houdt het midden tussen een koekje en een broodje. Conchas Cacao kan dus bij de koffie, bij de lunch of als nagerecht.
Het maken vergt wat zorgvuldigheid, lees het recept echt goed, dan lukt het je vast om een paar fantastisch lekkere Conchas Cacao te bakken.
Conchas Cacao
Het is geen koekje, het is geen broodje, het zit er ergens tussenin.
4,53 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Rusttijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 55 minuten min
Gang Banket, Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Mexicaans
Porties 10 stuks
Calorieën 280 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 50 ml volle melk
- 350 g tarwebloem
- 75 g fijne kristalsuiker
- 4 gram zakje droge gist
- 1 el gecondenseerde volle melk blik
- 120 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 2 middelgrote eieren
- 50 g poedersuiker
- 2 el cacao
Instructies
Maak het basis deeg
- Breng het gist alvast lekker op gang. Maak de melk lauwwarm en meng het samen met één eetlepel van de bloem en één eetlepel van de suiker door elkaar te mengen. Laat dit ruim 15 minuten afgedekt op een warme plek staan.
- Meng 275 gram bloem met de suiker en een mespunt zout. in een kom. Smelt 50 gram van de boter en roer dit samen met één eetlepel gecondenseerde melk, de eieren en het gistmengsel door elkaar. Kneed dit geheel tot een soepel, zacht elastisch deeg.
- Laat het deeg afgedekt 50 minuten rijzen op een warme plek.
Maak het cacao deeg
- Meng de cacao met het poedersuiker en roer dit door 70 gram gesmolten boter. Klop het vijf minuten flink door zodat het een luchtig geheel wordt.
- Meng hier vervolgens 60 gram (circa 3 eetlepels) van de bloem door. Het moet een soepel deeg worden. Begin met twee eetlepels bloem. Is het deeg wat te stijf, voeg dan wat water toe.
- Zet dit afgedekt weg.
Maak de Conchas
- Kneed na 50 minuten rijzen het basisdeeg en maak er tien even grote balletjes van.
- Neem een deegroller en rol het cacao deeg maak ook hier 10 bolletje van.
- Rol de cacao bolletjes plat met de deegroller, kerf hier met een vork een paar strepen in en leg de plakjes cacao deeg op de bolletjes basis deeg.
- Plaats de ongebakken Conchas Cacao in de Dutch oven of Skillet ten bak ze in 20 a 30 minuten mooi gaar.
Nutrition
Calorieën: 280kcalKoolhydraten: 40gProteïne: 5gVet: 11gNatrium: 102mgKalium: 60mgVezels: 1gSuiker: 13gIJzer: 2mg
Trefwoord Leuk met kinderen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!