Eens per jaar heeft mijn buurman een gigantisch overschot aan courgettes uit zijn moestuin. Courgette soepen en andere courgette gerechten in overvloed, niet alleen bij mijn buurman, maar ook bij ons.
Toen ik in Leon, Zoete waren & Hartige zaken onderstaand recept zag, was ik gelijk verkocht. Leef je uit en overtuig je zelf, Courgettebrood is heerlijk!
Oh ja, Leon is een fantastisch boek, echt een aanrader. Er worden niet
alleen fantastische recepten in beschreven, er wordt ook veel uitleg gegeven.
Courgettebrood

Courgettes als basisingrediënt voor brood, jazeker!
5 van 4 stemmen
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
Course Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen
Calorieën 790 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingredients
- 200 gram roomboter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 gram courgette
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel kaneel
Instructions
- Rasp de courgettes met schil en al.
- Smelt de boter.
- Klop de basterdsuiker en de eieren.
- Giet daar de gesmolten boter door en roer vervolgens de geraspte courgette er door.
- Meng de overgebleven droge bestanddelen door elkaar en meng deze vervolgens met de natte bestanddelen.
- Bak het brood in 40 à 50 minuten in een niet al te hete Dutch Oven.
- Zodra je brood aan het bakken is kan je alle gebruikte spullen afwassen en terugzetten waar je ze vandaan hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 790kcalKoolhydraten: 90gProteïne: 10gVet: 44gNatrium: 484mgKalium: 242mgVezels: 2gSuiker: 51gVitamine C: 9mgIJzer: 3mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!