Eens per jaar heeft mijn buurman een gigantisch overschot aan courgettes uit zijn moestuin. Courgette soepen en andere courgette gerechten in overvloed, niet alleen bij mijn buurman, maar ook bij ons.
Toen ik in Leon, Zoete waren & Hartige zaken onderstaand recept zag, was ik gelijk verkocht. Leef je uit en overtuig je zelf, Courgettebrood is heerlijk!
Oh ja, Leon is een fantastisch boek, echt een aanrader. Er worden niet
alleen fantastische recepten in beschreven, er wordt ook veel uitleg gegeven.
Courgettebrood
Courgettes als basisingrediënt voor brood, jazeker!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 790 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 200 gram roomboter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 gram courgette
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel kaneel
Instructies
- Rasp de courgettes met schil en al.
- Smelt de boter.
- Klop de basterdsuiker en de eieren.
- Giet daar de gesmolten boter door en roer vervolgens de geraspte courgette er door.
- Meng de overgebleven droge bestanddelen door elkaar en meng deze vervolgens met de natte bestanddelen.
- Bak het brood in 40 à 50 minuten in een niet al te hete Dutch Oven.
- Zodra je brood aan het bakken is kan je alle gebruikte spullen afwassen en terugzetten waar je ze vandaan hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 790kcalKoolhydraten: 90gProteïne: 10gVet: 44gNatrium: 484mgKalium: 242mgVezels: 2gSuiker: 51gVitamine C: 9mgIJzer: 3mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!