fbpx

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum

Het recept voor “Courgettesoep met Parmezaanse Kaas en Basilicum” heb ik niet zelf bedacht maar is geïnspireerd op het recept  uit het boekje Soep van Soup en zo. Hun concept is echt fantastisch. In Amsterdam runnen ze op drie plaatsen een winkel waar alleen maar soep en salades verkocht worden. Het is een goed lopend concept en erg populair bij het ‘kantoorvolk’ en bij ‘de gewone man’. Het is een plek van ontmoeting waar je heerlijk een soepje of salade kunt eten of afhalen.

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en basilicum

Courgettesoep met Parmezaanse Kaas en Basilicum

Arriën Stegehuis
Een lekkere frisse soep met wat extra's.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 1719 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 8 courgettes
  • 1/2 bol knoflook
  • 1 liter water
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 250 milliliter room
  • 2 handen platte peterselieblaadjes
  • 3 handen basilicumblaadjes
  • citroensap
  • hand zonnebloempitten
  • hand pijnboompitten
  • hand pompoenpitten
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snij de courgette en de knoflook in plakjes en bak deze in olijfolie tot de courgette mooi zacht is.
  • Voeg de courgette en de knoflook toe aan het water en breng het aande kook, een paar minuten koken is al voldoende.
  • Hak de kruiden fijn, rasp de kaas en roer dit samen met de room door de soep.
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
  • Rooster de pitten en strooi deze over de soep als garnituur.
  • Nu je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gramCalorieën: 1719kcalKoolhydraten: 61gProteïne: 78gVet: 136gNatrium: 2675mgKalium: 4418mgVezels: 16gSuiker: 41gVitamine C: 285mgIJzer: 7mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie