Deze simpele maar o zo lekkere vegetarische soep leent zich uitstekend als licht voorgerecht. Je kan er een soepstengel bij serveren. Maak je wat meer en gebruik je wat meer courgette, dan kan de soep in combinatie met brood ook als hoofdgerecht dienen.
Courgettesoep
Deze simpele maar o zo lekkere vegetarische soep leent zich uitstekend als licht voorgerecht.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 20 personen
Calorieën 6038 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
- Staafmixer
Ingrediënten
- 8 à 10 courgettes
- 8 à 10 uitjes
- 10 teentjes knoflook
- 150 gram roomboter
- 10 groentebouillonblokjes
- 1 kilo roomkaas met kruiden
- 4 liter water
Instructies
- Maak de courgettes schoon en snij ze in blokjes.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Smelt de boter.
- Fruit de ui en knoflook 2 tot 5 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de courgettes toe en laat alles nog 15 minuten bakken onder regelmatig roeren.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg vervolgens 4 liter water toe.
- Breng de soep aan de kook en laat het dan nog circa 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg nu de roomkaas toe en laat de soep nog circa 2 minuten door verwarmen.
- Zodra de soep klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gramCalorieën: 6038kcalKoolhydraten: 347gProteïne: 128gVet: 487gNatrium: 11644mgKalium: 13555mgVezels: 70gSuiker: 207gVitamine C: 781mgIJzer: 21mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!