De lekkerste dressing voor een salade maak je heel simpel gewoon zelf. Met een beetje lef en een beetje fantasie pas je dit recept eenvoudig aan en creëer je je eigen variaties.
De dressing; zelf gebruik ik een kleine jampot met deksel voor het maken van de dressing. Ik doe alle ingrediënten in de jampot en na wat schudden is alles goed gemengd. Je restant zit al in een potje en kun je eenvoudig bewaren tot de volgende dag.
De Lekkerste Sla met de Lekkerste Dressing

4,79 van 14 stemmen
Prep Time 2 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 7 mins
Course Bijgerecht, Lunch, Salade, Tussendoortje, Voorgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen
Calorieën 24 kcal
Ingredients
Nodig voor de dressing
- 9 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn of balsamicoazijn
- zwarte peper (van de molen als het kan)
- zeezout (van de molen als het kan)
Opties voor de dressing (kies een of twee optionele ingrediënten of gebruik je fantasie en verzin zelf wat je lekker vindt)
- het bakvet van gebakken spek of bacon dat je door de salade doet
- 1 teen fijngehakte knoflook (optioneel)
- spekvet
- 3-4 eetlepels gehakte verse groene kruiden (koreander of basilicum)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel honing
- verkruimelde blauwe kaas (soort maakt niet uit, blue brie, Roquefort, Danna blue), lekker met 2 el gehakte peterselie
- zure room of yoghurt in plaats van olie
- 1 theelepel pesto
Sla
- sla
Opties als aanvulling op de sla
- gebakken spekblokjes / bacon
- pijnboonpitten (licht geroosterd)
- komkommer
- tomaten
- augurk
- fijngehakte ui
- schilfers Parmezaanse kaas
- blokjes kaas
- croutons
- radijs
- geraspte wortel
- feta blokjes
- tuinkers
Instructions
- Mix de gekozen ingrediënten van de dressing.
- Mix de gekozen ingrediënten van de salade.
- Voila, eetsmakelijk! Vergeet niet om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 24kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 1gVet: 2gNatrium: 11mgSuiker: 1gVitamine C: 2mgIJzer: 1mg
Keyword Vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!