fbpx

Nieuwe koers

Ik ben bezig (stapje voor stapje) deze site om te bouwen naar een interactieve ontmoetingsplaats voor  en door buiten-kokers.

Meedoen? Je bent van harte uitgenodigd. 

Na aanmelden kun je

Dit is in aanbouw. Ik hoop snel overal vinkjes te kunnen zetten.

Bestaande accounts

Nieuw account

Entered passwords don't match

Deegkorst van Hartige Piedeeg

De Engelsen zijn bekend om hun hartige taarten. Hier is de basis van een Pie-deeg. Gebruik zelf je fantasie om er wat moois van te maken. Een dakje van deeg op een gevulde pompoen maakt het extra feestelijk. Stoofvlees wordt nog lekkerder met een dak van deeg! Witte kool wordt een verrassing met een deegkorst.

Het leent zich als je buiten kookt vooral voor de wat koudere dagen, het deeg moet namelijk niet te warm en te zacht worden.

Deegkorst van Hartige Piedeeg

Deegkorst van Hartig Piedeeg

Arriën Stegehuis
De Engelsen zijn bekend om hun hartige taarten, hier de basis van een piedeeg.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Engels
Porties 12 personen
Calorieën 298 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 200 gram reuzel als je er aan kunt komen, anders roomboter
  • 50 gram fijn geraspte kaas grozette is ideaal
  • tijm (alleen de blaadjes)
  • 2 eieren
  • 1 scheut melk

Instructies
 

  • Meng de droge delen met de reuzel of roomboter tot een deeg dat doet denken aan broodkruimels.
  • Voeg de eieren en een scheut melk toe en kneed in een zo kort mogelijke tijd tot een bal. Ga het deeg vooral niet langer kneden dan strikt noodzakelijk is.
  • Rol de deegbal uit tot een dikte van 0,5 cm.
  • Bedek je gerecht in de Dutch Oven met het deeg en bak het gaar, lees 'mooi bruin', in circa 30 minuten.
  • Je kunt met de resten deeg vlechtjes, letters en andere versieringen maken. Je kunt met een vork patronen in het deeg maken,. Kortom, wees creatief en leef je lekker uit om er een mooi feestelijk geheel van te maken.
  • Zodra je deeg in de Dutch Oven zit kan je je gebruikte spullen afwassen en terugzetten waar je ze vandaan hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 298kcalKoolhydraten: 32gProteïne: 6gVet: 16gNatrium: 156mgKalium: 63mgVezels: 1gSuiker: 1gIJzer: 2mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie