fbpx

Dorry’s Duveltjesvlees uit de Dutch Oven

Op zoek naar een geschikt recept voor een ‘Online Outdoor Cooking Workshop‘ bladerde ik door het kookschrift van mijn vrouw Corine en daar kwam ik het recept ‘Dorry’s duveltjesvlees’ tegen. Het recept is zeer geschikt voor de Dutch Oven.

Corine wist het nog precies. We hadden weinig boodschappen in huis en zo ontstond de vraag ‘wat kun je klaarmaken met champignons, paprika en kippendijen?’ Snelklaar.nl was een populair recepten forum waar je kon zoeken op ingrediënt. En daar trof ik het recept voor Dorry’s duveltjesvlees. Het recept is bij ons jarenlang heel populair geweest en we aten het minstens eenmaal per maand. Maar langzaam maar zeker is het in de vergetelheid geraakt.

Dorry, om toestemming vragen voor het gebruik van haar recept lukt niet meer. Sinds 2019 is snelklaar.nl niet meer online. Dus Dorry mocht je mijn recept in handen krijgen, ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik het op mijn site gebruik. Laat sowieso even van je horen, ik ben benieuwd hoe jij aan het recept gekomen bent.

Serveer tip, lekker met rijst en een mooie salade.

Foto van Corine's kookschrift met het originele recept.
Foto van Corine’s kookschrift met het het originele recept van Dorry’s duveltjesvlees.

Dorry’s Dutch Oven Duveltjesvlees

Arriën Stegehuis
Dit recept is super simpel en snel klaar. Ideaal voor een snelle maaltijd uit de Dutch Oven.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Calorieën 742 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendijen in grove stukken gesneden
  • 3 uien grof gesneden
  • 4 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 zakje gedroogde nasi kruiden geweekt in een kopje water
  • 100 cc room slagroom, koffie room, kokosroom (zelf laat ik het vaak weg) Als je het gebruikt pas aan het eind pal voor serveren toevoegen.
  • 250 gram champignons in grove plakjes
  • 2 paprika's in grove stukken
  • 6 eetlepels ketchup
  • 6 eetlepels ketjap
  • 6 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel sambal (zonder kop of eventueel ½)
  • 3 eetlepels pindakaas met een kop er op
  • 2 theelepels zout
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Neem een dutch oven op hoog vuur en fruit de uien in een scheutje olijfolie, laat op het laatst de knoflook even kort mee bakken.
  • Haal de uien uit de Dutch Oven en bak de kippendijen mooi bruin een scheut olie. Ze hoeven niet gaar, alleen een mooi bruin korstje is voldoende.
  • Haal de kip uit de Dutch Oven en bak de champignons.
  • Haal de champignons uit de Dutch Oven en bak de parika's.
  • Gooi alles wat je hebt voorgebakken terug in de Dutch Oven en voeg de overige ingrediënten (op de pindakaas en de room na) toe.
  • Als alles in de Dutch Oven zit roer je die een keer goed door. Schep daarna de pindakaas er boven op, niet meer roeren en een half uur zachtjes laten pruttelen.
  • Lat het vooral niet koken als een malle! Er mag af en toe een wolkje stoom uit de oven ontsnappen maar als hij continu staat te dampen als een kettingroker is je vuur te hoog.

Nutrition

Calorieën: 742kcalKoolhydraten: 45gProteïne: 27gVet: 50gNatrium: 2022mgKalium: 762mgVezels: 3gSuiker: 31gVitamine C: 9mgIJzer: 2mg
Trefwoord Eenpansgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!