fbpx

Dutch Baby

Een Dutch Baby’s recept heb ik nog niet gevonden op de mij bekende ‘Dutch Oven en buitenkook recepten sites’. Op tal van andere site’s staat het recept al wel vermeld. Nigella Lawson, heeft een variant, op ‘Eef kookt zo‘ staat een recept, kortom varieties genoeg.

Hoog tijd dat de buitenkokers aan de Dutch Baby gaan. Dit vooral ook omdat ook in de binnen versie van dit recept de Dutch Baby in gietijzer gebakken wordt.

Binnen gebruiken ze vaak een skillet in een gewone oven. Mijn advies is gebruik een Dutch Oven met deksel. In een skillet met Dutch Oven deksel zou het ook kunnen maar …. de kanS dat je Dutch Baby tegen het deksel vast komt te zitten en verbrand is te groot.

Ga je hem buiten maken dan heb ik wel een advies. Versier bij de kringloop een oude garde van een mixer en neem je accu boor mee. Het beslag moet namelijk echt flink luchtig geklopt worden voor het beste resultaat. Ook zonder accu boor met een gewone garde kan het maar, dit kost je echt het nodige elleboogwerk.

Een Dutch Baby is een soort kruising tussen een soufflé en een pannenkoek. Ook als je heb thuis maakt is het verstandig dit in gietijzer te doen. Sterker nog, in vrijwel elk recept wordt dit aanbevolen, dit omdat gietijzer de warmte vasthoudt en goed verdeelt.

Dutch Baby

Arriën Stegehuis
Een soufflé achtige pannenkoek bedekt met vers fruit.
5 van 1 stem
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen
Calorieën 262 kcal

Equipment

  • 1 Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven (max zo'n 20 cm doorsnee)

Ingredients
  

Beslag

  • 3 eieren
  • 150 gr bloem
  • 240 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout

Om in te bakken

  • 1 el roomboter

Vulling

  • 300 gr verse bosvruchten of ander fruit, diepvries kan ook
  • 4 el lemoncurd
  • 2 el poedersuiker

Instructions
 

  • Verwarm je Dutch Oven voor op 220℃.
  • Meng de ingrediënten voor het beslag met je accuboor en garde.
  • Laat het beslag even rusten en snij het fruit vast in stukjes.
  • Zodra de Dutch Oven goed heet is smelt je de roomboter.
  • Giet het beslag in je Dutch Oven en bak je Dutch Baby in zo'n 15 tot 20 minuten gaar en bruin.
  • Haal hem ui de DO en bedek met wat lemon curd, vers fruit naar keuze en poedersuiker.
  • Warm geserveerd het lekkerst.

Nutrition

Calorieën: 262kcalKoolhydraten: 41gProteïne: 11gVet: 6gNatrium: 173mgKalium: 300mgVezels: 5gSuiker: 8gVitamine C: 16mgIJzer: 3mg
Keyword Feestelijk, Origineel, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply