fbpx

Dutch Oven Hachee, 12 personen

Ik maak deze hachee geregeld thuis achter het fornuis. Het recept leent zich ook meer dan prima voor bereiding in de Dutch Oven. Het is heerlijk om als het buiten koud is deze winterklassieker buiten klaar te maken. Ik maak hem dan altijd in combinatie met de Rode kool uit de Dutch Oven, aardappelpuree en oven appelmoes.

Dutch Oven Hachee, 12 personen

Dutch Oven Hachee

Arriën Stegehuis
Een heerlijke winterklassieker, maar dan van het kampvuur.
4,80 van 5 stemmen
Prep Time 20 minutes
Cook Time 3 hours 30 minutes
Total Time 3 hours 50 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 12 personen
Calorieën 8 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 1,5 kilo runderriblappen blokjes
  • 1 à 2 handjes bloem
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel sambal
  • 1/2 pakje roomboter
  • 1,5 kilo uien in ringen
  • 100 milliliter wijnazijn
  • 700 milliliter vleesbouillon
  • 2 à 3 flesje donker bier
  • 15 kruidnagels
  • 1 hand jeneverbessen
  • 6 plakken ontbijtkoek optioneel, om te binden

Instructions
 

  • Kruid het vlees met peper, zout en sambal.
  • Voeg de bloem toe en schud lekker om zodat alles rondom met bloem bedekt is.
  • Snij de uien in halve ringen.
  • Bak het vlees goud bruin in de boter, voeg vervolgens de uiringen toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  • Blus het af met de vloeibare ingrediënten en breng deze aan de kook.
  • Voeg de kruiden toe in de pan in een thee ei, samengeknoopte theedoek, vergiet of... op zodanige wijze dat je ze er voor serveren weer uit kunt halen.
  • Laat het geheel in de DO hoog boven het vuur (of met minimale onderwarmte) nog minstens 3 uur pruttelen. Kijk wel elke 15 à 30 minuten of het geheel nog lekker pruttelt en schep het af en toe een keer om.
  • Eventueel kun je het geheel wat binden door 1/2 uur voor serveren verkruimelde ontbijtkoek aan toe te voegen.
  • Nu het eten op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Voor serveren naar smaak peper en zout toevoegen.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 8kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 219mgKalium: 35mgVezels: 1gSuiker: 1gIJzer: 1mg
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply