fbpx

Flapjacks

Flapjacks is een typisch Engels recept en het heeft wel wat weg van onze boterkoek. Alleen wat minder vet. Het lastigste is de Gloden syrup, en de Muskovado suiker.

Flapjacks is een typisch Engels recept en het heeft wel wat weg van onze boterkoek. Alleen deze Flapjacks bevatten wat minder vet. Het lastigste van dit recept is de Gloden syrup, en de Muskovado suiker.

Beide zijn prima te vervangen, maar ze zijn ook wel te koop. Kijk maar eens online, bij de groothandel en bij sommige Jumbo’s of bij de reformwinkel.

Muskovado suiker is ongerafineerde rietsuiker. Bij het maken van rietsuiker ontstaat sucrose, fructose en glucose als bijproduct. Hiervan wordt Golden syrup gemaakt. Het is vergelijkbaar met stroop. Qua smaak geldt voor beide dat het iets meer karamel-achtig is en iets zouter smaakt.

De Muskovado suiker kan door bruine en lichtbruine basterdsuiker vervangen worden. De Golden Syrup door stroop.

Behalve de verkrijgbaarheid van de ingrediënten is het recept zo simpel dat mislukken is bijna onmogelijk is.

Flapjacks

Flapjacks

Arriën Stegehuis
Een Engelse variant op de Nederlandse boterkoek.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Banket, Bijgerecht, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Engels
Porties 8 personen
Calorieën 5457 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 350 gram roomboter
  • 350 gram golden syrup
  • 350 gram muscovado suiker
  • 700 gram havermout vlokken
  • zest van 1/2 citroen (rasp van een citroen zonder waslaag)
  • theelepel gemberpoeder

Instructies
 

  • Smelt de boter op laag vuur, hij mag niet bruin worden. Voeg de suiker en de Golden syrup toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en roer de overige ingrediënten door de mix.
  • Maak een prop van je bakpapiertje en strijk hem weer glad. Dit doe je om te zorgen dat het papier zich goed naar de vorm van je skillet of Dutch Oven aan past.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de skillet of Dutch Oven.
  • Bak het geheel in circa 40 minuten in een niet al te hete Dutch Oven of skillet, circa 150 graden.
  • Gebruik je een skillet met DO deksel dan leg je de halve ring niet op de buitenste rand van het deksel maar op 2/3, je hebt minder hitte nodig omdat het deksel dichter bij je product ligt. Voor de onderkant deel je het aantal door vier.
  • Laat de flapjack een kwartiertje afkoelen en snijd hem vervolgens in stukken.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 5457kcalKoolhydraten: 705gProteïne: 21gVet: 295gNatrium: 2625mgKalium: 1040mgVezels: 12gSuiker: 619gIJzer: 9mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie