Frango com Coco da Pedra – Kip met Kokos van de Steen is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.
Een pikant kipgerecht met een verleidelijke geur op spectaculaire wijze bereid. Een soort Latijns-Amerikaanse curry!
Frango com Coco da Pedra - Kip met Kokos van de Steen

Een op spectaculaire wijze bereide soort Latijns-Amerikaanse curry!
5 van 3 stemmen
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht
Cuisine Latijns Amerikaans
Servings 6 personen
Calorieën 1262 kcal
Equipment
- Speksteen
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Bogracs of wok
Ingredients
- 1 theelepel komijn gemalen
- 1 theelepel cayennepeper gemalen
- 1 theelepel kurkuma gemalen
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 eetlepels olijfolie apart te verwerken
- 4 kipfilets dun gevlinderd zodat ze snel bakken
- zout
- peper
- 1 ui groot, fijngesneden
- 1,5 eetlepel gember fijngesneden
- 2 groene chilipepers
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 tomaten ontzaad, in stukjes
- 400 milliliter vetarme kokosmelk
- 1 bosje koriander fijngesneden
Instructions
- Eerst zorg dat je een flink vuur hebt om je speksteen in op te warmen, houd je vuur in de gaten.
- Meng in een middelgrote kom de komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander met een flinke scheut olijfolie.
- Snij de kipfilet in op het dikste stuk zodat het hartvormig/vlindervormig wordt.
- Voeg de kipfilet toe en breng het met zout en peper op smaak. Laat de kip vervolgens zo lang mogelijk in de marinade laten trekken.
- Snij de ui, gember, chilipeper en knoflook fijn.
- Verhit de wok met een flinke scheut olijfolie erin.
- Voeg de ui, gember, chilipeper en knoflook toe in de wok en laat dit 5 minuten garen.
- Snij de tomaten in stukjes, maar zonder de zaden. Voeg deze toe en laat ze 5 tot 8 minuten doorkoken.
- Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog 5 minuten sudderen.
- Haal de speksteen uit het vuur en gril hier beide kanten van de kip op.
- Laat de kip na-garen in de wok.
- Snij de koriander fijn en garneer het gerecht hiermee pal voor het serveren.
- Nu je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 1262kcalKoolhydraten: 10gProteïne: 97gVet: 91gNatrium: 423mgKalium: 1333mgVezels: 2gSuiker: 5gVitamine C: 24mgIJzer: 7mg
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!