fbpx

Frango com coco da pedra/kip met kokos van de steen

Frango com Coco da Pedra – Kip met Kokos van de Steen is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.

Een pikant kipgerecht met een verleidelijke geur op spectaculaire wijze bereid. Een soort Latijns-Amerikaanse curry!

Frango com coco da pedra/kip met kokos van de steen

Frango com Coco da Pedra - Kip met Kokos van de Steen

Arriën Stegehuis
Een op spectaculaire wijze bereide soort Latijns-Amerikaanse curry!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Latijns Amerikaans
Porties 6 personen
Calorieën 1262 kcal

Equipment

  • Speksteen
  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Bogracs of wok

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel cayennepeper gemalen
  • 1 theelepel kurkuma gemalen
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie apart te verwerken
  • 4 kipfilets dun gevlinderd zodat ze snel bakken
  • zout
  • peper
  • 1 ui groot, fijngesneden
  • 1,5 eetlepel gember fijngesneden
  • 2 groene chilipepers
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 tomaten ontzaad, in stukjes
  • 400 milliliter vetarme kokosmelk
  • 1 bosje koriander fijngesneden

Instructies
 

  • Eerst zorg dat je een flink vuur hebt om je speksteen in op te warmen, houd je vuur in de gaten.
  • Meng in een middelgrote kom de komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander met een flinke scheut olijfolie.
  • Snij de kipfilet in op het dikste stuk zodat het hartvormig/vlindervormig wordt.
  • Voeg de kipfilet toe en breng het met zout en peper op smaak. Laat de kip vervolgens zo lang mogelijk in de marinade laten trekken.
  • Snij de ui, gember, chilipeper en knoflook fijn.
  • Verhit de wok met een flinke scheut olijfolie erin.
  • Voeg de ui, gember, chilipeper en knoflook toe in de wok en laat dit 5 minuten garen.
  • Snij de tomaten in stukjes, maar zonder de zaden. Voeg deze toe en laat ze 5 tot 8 minuten doorkoken.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog 5 minuten sudderen.
  • Haal de speksteen uit het vuur en gril hier beide kanten van de kip op.
  • Laat de kip na-garen in de wok.
  • Snij de koriander fijn en garneer het gerecht hiermee pal voor het serveren.
  • Nu je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1262kcalKoolhydraten: 10gProteïne: 97gVet: 91gNatrium: 423mgKalium: 1333mgVezels: 2gSuiker: 5gVitamine C: 24mgIJzer: 7mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie