fbpx

Fruittaart

Rond Pasen maak ik altijd deze overheerlijke fruittaart. Echt veel bakwerk is het niet, want je gebruikt een kant en klaar Turks brood als taartbodem. Een lekker en onmisbaar ingrediënt in deze taart is de Lemon Curd, de zomer in een potje.

Wil je deze taart in de winter maken dan is diepvriesfruit een prima optie. Op vers fruit loop je leeg in de winter en bovendien is diepvriesfruit in de winter duurzamer dan vers fruit.

Ben je met een kleine groep, dan kun je ook de luxe variant van deze fruittaart klaarmaken. In dat geval gebruik je monchou of mascarpone in plaats van roomkaas. Dit iets minder voordelig, maar nog lekkerder.

Fruittaart

Arriën Stegehuis
Een echt heerlijke no-bake fruittaart.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 16 personen
Calorieën 5 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 Turks brood rond
  • lemon curd
  • roomkaas of voor een luxere variant monchou of mascarpone
  • verse bosvruchten of diepvries bosvruchten voor de snelle of minder luxe variant
  • verse blaadjes munt
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Snijd het Turks brood door zodat er twee ronde taartbodems ontstaan.
  • Roer de lemon curd door de roomkaas.
  • Besmeer de taartbodems met het mengsel.
  • Leg de vruchten op de taartbodems.
  • Garneer de taart vlak voor serveren met grof gesneden blaadjes munt en poedersuiker.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 5kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 9mgKalium: 3mgVezels: 1gSuiker: 1gIJzer: 1mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie