Rond Pasen maak ik altijd deze overheerlijke fruittaart. Echt veel bakwerk is het niet, want je gebruikt een kant en klaar Turks brood als taartbodem. Een lekker en onmisbaar ingrediënt in deze taart is de Lemon Curd, de zomer in een potje.
Wil je deze taart in de winter maken dan is diepvriesfruit een prima optie. Op vers fruit loop je leeg in de winter en bovendien is diepvriesfruit in de winter duurzamer dan vers fruit.
Ben je met een kleine groep, dan kun je ook de luxe variant van deze fruittaart klaarmaken. In dat geval gebruik je monchou of mascarpone in plaats van roomkaas. Dit iets minder voordelig, maar nog lekkerder.
Fruittaart

Een echt heerlijke no-bake fruittaart.
5 van 5 stemmen
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Cuisine Nederlands
Servings 16 personen
Calorieën 5 kcal
Ingredients
Instructions
- Snijd het Turks brood door zodat er twee ronde taartbodems ontstaan.
- Roer de lemon curd door de roomkaas.
- Besmeer de taartbodems met het mengsel.
- Leg de vruchten op de taartbodems.
- Garneer de taart vlak voor serveren met grof gesneden blaadjes munt en poedersuiker.
- Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 5kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 9mgKalium: 3mgVezels: 1gSuiker: 1gIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!