fbpx

Nieuwe koers

Ik ben bezig (stapje voor stapje) deze site om te bouwen naar een interactieve ontmoetingsplaats voor  en door buiten-kokers.

Meedoen? Je bent van harte uitgenodigd. 

Na aanmelden kun je

Dit is in aanbouw. Ik hoop snel overal vinkjes te kunnen zetten.

Bestaande accounts

Nieuw account

Entered passwords don't match

Gamba’s in chilli-roomsaus

Gamba’s in chilli-roomsaus zijn met een wok super simpel te maken. Elke keer opnieuw sta ik versteld van het resultaat. Meestal serveer ik Gamba’s uit de wok met een lekker stuk Turks brood als voorgerecht tijdens mijn workshops en teambuildings. Het zachte van de room in combinatie met het pikantje uit de chilli vullen elkaar prachtig aan.

Je kunt Gamba’s in chilli-roomsaus ook prima als hoofdgerecht serveren, zet het op tafel met een vers gekookte pasta. Succes verzekerd.

Vergeet de finishing touch niet, eten doe je met je ogen. Voeg dus wat koriander en of bieslook om het geheel mooi af te maken.

Gamba's in chili room saus

Gamba's in chilli-roomsaus

Arriën Stegehuis
Een gerecht dat vele kanten op kan; pastasalade, bijgerecht of borrelhapje.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 12
Calorieën 6944 kcal

Equipment

  • Wok
  • Rocket Stove

Ingrediënten
  

  • 1 kg gamba's geschoond, zonder kop
  • 10 sjalotjes
  • 10 tenen knoflook
  • bosui
  • 0,7 liter witte wijn
  • 1,5 liter room
  • chilisaus naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de sjalotten en knoflook in stukken en snij de bosui in ringen. Zorg ervoor dat je ze niet te klein snijdt, anders zullen deze te snel verbranden als ze straks gebakken worden in de olie.
  • Bak de gamba’s in kleine porties tegelijk met een ruime scheut olijfolie, er mogen geen blauwgrijze plekken meer opzitten.
  • Houd de gamba’s als ze gaar zijn apart.
  • Gebruik dezelfde olie voor de knoflook en de sjalotten om deze te verglazen.
  • Blus dit af met de witte wijn.
  • Voeg de koksroom toe en laat dit inkoken.
  • Breng kort voor het serveren de saus op smaak met de chilisaus. Let op neem; de tijd, het duurt een paar minuten voor je de chili goed proeft in de saus. De smaak neemt toe als het een tijdje temperatuur gehad heeft.
  • Breng de gamba’s op temperatuur door ze in de saus te doen.
  • Voeg de lente ui toe wanneer de gamba’s op temperatuur zijn.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 6944kcalKoolhydraten: 105gProteïne: 242gVet: 569gNatrium: 8407mgKalium: 3297mgVezels: 8gSuiker: 28gVitamine C: 73mgIJzer: 27mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie