fbpx

Gebakken peren

Door de corona en alle maatregelen daar omheen zitten we mooi met de gebakken peren.

Hoe je daar mee om gaat is aan jou, zelf blijf ik liever niet met de gebakken peren zitten en eet ik ze op. Vandaar dit zeer smakelijk recept.

De bereiding stelt echt niets voor, het is zo gebeurt, de beloning is groot, ze smaken echt heel lekker.

Door zijn eenvoud zijn gebakken peren heel erg geschikt voor bereiding op en rond het kampvuur! Ik zal het dus zeker vaker gaan gebruiken in mijn workshops outdoor cooking.

Gebakken peren zijn niet alleen eenvoudig en smakelijk, het is ook nog eens een erg veelzijdig gerecht.  Voorafje, bijgerecht, nagerecht, tussendoortje, borrelhapje, fingerfood, het kan allemaal.

Het recept is geïnspireerd op het recept van vriend en collega Christian Boomker, De Vuurmeester. Ik heb het wat aangepast. Hij gebruikt serano ham, in mijn recept geef ik wat voordeligere alternatieven.

gebakken peren in een skillet

Gebakken peren

Arriën Stegehuis
Zorg dat je niet met de gebakken peren blijft zitten. Eet ze vooral lekker op. Voorgerecht, bijgerecht, nagerecht, tussendoortje, het kan allemaal. Ze lenen zich uitstekend voor bereiding op en rond het kampvuur.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Nagerecht, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Equipment

  • Snijd de peren in de lengte in ruim 1 cm dikke plakken. Je haalt 2 tot 3 plakken uit een peer. Het klokhuis mag blijven zitten.
  • Wikkel elke plak peer in een of twee plak(ken) ham.
  • Leg de plakken met de naad naar beneden op een hete bakplaat. Bak tot de peer zacht wordt en de ham krokant.
  • Draai de plakken om en bak de andere kant tot de ham ook aan die kant krokant is.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Serveer de plakken warm.

Ingrediënten
  

  • 2 Peren Handperen, neem lekkere zoete zoals Bartlett, Red Williams of Anjou
  • 4 plakken Serrano ham Of gebruik spek, schwarzwälder schinken of iets vergelijkbaars
  • 50 gram roomboter
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Snijd de peren in de lengte in ruim 1 cm dikke plakken. Je haalt 2 tot 3 plakken uit een peer. Het klokhuis, steeltje en schil mogen blijven zitten.
  • Wikkel elke plak peer in een of twee plak(ken) vleeswaar.
  • Bak de plakken een skillet met wat roomboter op laag vuur. Begin met de naad naar beneden.
  • Draai de plakken om en bak de andere kant tot de ham ook aan die kant krokant is.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Serveer de plakken warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een antwoord