Warning: Undefined array key "options" in /home/customer/www/kampvuurkok.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Geflambeerde fazantenborst met spek en tijm | kampvuurkok.nl

Geflambeerde fazantenborst met spek en tijm

Omdat het jachtseizoen op fazant binnenkort weer opent, alvast een heerlijk recept voor een lekkere geflambeerde fazantenborst met spek en tijm.

De een vindt het wreed, de ander geniet er van. Persoonlijk heb ik weinig moeite met de jacht. Wilde dieren hebben het vaak veel beter dan dieren die maar met één doel gefokt worden!  Een lekker stuk wild vind ik dan ook niet te versmaden. Fazant is weer in aantocht, 15 oktober start het jachtseizoen. Voor de hennen eindigt het op 31 december en voor de haantjes op 31 januari.

Behalve fazant kun je natuurlijk ook ander wild gebruiken, denk aan duif, eend of gans. Als er geen wild beschikbaar is, zou je zelfs naar kalkoen, struisvogel of kip kunnen kijken, maar persoonlijk denk ik dat dit recept met een fazantenborst het best tot zijn recht komt.

Geflambeerde fazantenborst met spek en tijm

Geflambeerde Fazantenborst met Spek en Tijm

Arriën Stegehuis
Omdat het jachtseizoen op fazant binnenkort weer opent alvast een heerlijk recept voor een lekkere Geflambeerde Fazantenborst met Spek en Tijm.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen
Calorieën 2530 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 6 fazantenborst
  • 2 ons spek
  • 1 eetlepel tijm
  • 150 ml cognac
  • peper
  • zout
  • keukentouw

Instructies
 

  • Kruid de fazantenborsten met peper, zout en tijm.
  • Wikkel de fazantenborsten in met met spek en zet dit pakketje goed vast met keukentouw.
  • Plaats de fazantenborsten in de Dutch Oven op een roostertje en stook de Dutch Oven goed heet! Alternatief kan zijn de BBQ.
  • Als alle fazantenborsten goed gaar zijn (kerntemperatuur 80 graden), wordt het tijd om te flamberen.
  • Leg alle fazantenborsten op een mooie schaal. Schenk een grote soeplepel vol cognac en verwarm deze boven het vuur tot de cognac vlam vat.
  • Schenk de brandende cognac over de fazantenborsten en geniet vervolgens van de overheerlijke Geflambeerde Fazantenborsten met Spek en Tijm.
  • Natuurlijk doe je dit het liefst in het donker op het moment van serveren zodat iedereen van het spektakel kan genieten.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 2530kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 310gVet: 127gNatrium: 548mgKalium: 3317mgVitamine C: 72mgIJzer: 16mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie