Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.
Het recept is zeer simpel, maar… erg lekker. Voor kinderen kun je een alcoholvrije variant met stroop maken.
Bron: http://allrecipes.com.br/receita/549/abacaxi-grelhado.aspx
Gegrilde Ananas

Heerlijke ananas direct van het vuur.
5 van 3 stemmen
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Cuisine Braziliaans
Servings 10 personen
Calorieën 97 kcal
Equipment
- Plastic zak
- Speksteen
Ingredients
- 2 verse ananas
- 8 eetlepels rum
- 8 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels kaneelpoeder
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel nootmuskaat poeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
Instructions
- Zorg dat je speksteen in een lekker vuur ligt en stook deze zo heet mogelijk.
- Schil de ananas en snijd deze in ronde schijven.
- Doe alle ingrediënten in een zak met de ananas en laat dit zo lang mogelijk trekken.
- Gril de ananasschijven op de hete steen.
- Sprenkel de laatste marinade over de gebakken ananasschijven.
- Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen schoonmaken opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 97kcalKoolhydraten: 25gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 2mgKalium: 197mgVezels: 3gSuiker: 19gVitamine C: 87mgIJzer: 1mg
Keyword Leuk met kinderen, Vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!