fbpx

Gehaktballen uit de Dutch Oven

In Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamies Amerika beschrijft Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie Oliver hoe hij gehaktballen in de oven klaarmaakt. Dat kan natuurlijk ook in een Dutch Oven. Het resultaat was direct geweldig.

Behalve een geweldig resultaat is er nog een groot voordeel. Als je voor een grote groep gehaktballen maakt is het ideaal dit in de Dutch Oven te doen. Halverwege het bakken de ballen een keer draaien en je hebt er werkelijk geen enkel omkijken meer naar. Super! Probeer maar eens op een andere manier je gehaktballen mooi bruin en gaar te krijgen voor 30 man. Vaak eindig je dan in de saus en kook je daar je ballen gaar. Voor mij nooit meer “de saus bedekt de schande”, maar met dank aan Jamie altijd een lekkere bal uit de oven.

Gehaktballen uit de Dutch Oven

Gehaktballen uit de Dutch Oven

Arriën Stegehuis
Bereiding is de oven is ideaal, met name als je voor een grote groep kookt.
5 van 4 stemmen
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands, Zweeds
Servings 10 10
Calorieën 429 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 1,5 kilo gehakt
  • 4 beschuiten
  • 3 eieren
  • 2 rode uien gesnipperde en gefruit
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel djintan/gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel ketoembar/gemalen koreanderzaad

Instructions
 

  • Snij de uien fijn en fruit deze op de bodem van je Dutch Oven tot ze glazig zijn.
  • Laat de gefruite uien iets afkoelen in een kom.
  • Voeg alle ingrediënten toe en kneed het door elkaar.
  • Maak hier de gehaktballen van.
  • Stook een grote Dutch Oven goed heet. Plaats de ballen op een rooster zodat ze vrij van de bodem liggen.
  • Na zo'n 10 tot 15 minuten kun je de ballen ene keer omdraaien, op die manier worden ze overal evenbruin.
  • Na een 20 tot 30 minuten zijn de ballen gaar. Ze liggen dan mooi bruin sissend in op je te wachten en al het vet is eruit gelekt!
  • Zodra de gehaktballen opstaan is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.

Nutrition

Serving: 100gramCalorieën: 429kcalKoolhydraten: 5gProteïne: 28gVet: 32gNatrium: 142mgKalium: 459mgVezels: 1gSuiker: 2gVitamine C: 2mgIJzer: 3mg
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply