Warning: Undefined array key "options" in /home/customer/www/kampvuurkok.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Gevouwen Appeltaart uit de Dutch Oven | kampvuurkok.nl

Gevouwen Appeltaart uit de Dutch Oven

Appeltaarten zijn er in vele variaties. Deze is erg smakelijk, met name als je de moeite neemt om alle ingrediënten te gebruiken. Heb je geen zin in moeilijk doen of heb je niet alles voorhanden, dan kan het ook met alleen suiker en kaneel. Kortom, doe waar je zin in hebt!

Gevouwen Appeltaart uit de Dutch Oven

Gevouwen Appeltaart uit de Dutch Oven

Arriën Stegehuis
Wanneer normale appeltaart te saai is.
4,86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Calorieën 2356 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter blokjes
  • 2 eetlepels abrikozen
  • 400 gram (stoof)appels geschild en in dunne plakjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje piment
  • 1 snufje kruidnagel
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje gember
  • 1 schil sinaasappel eventueel citroen
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram sultanarozijnen
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Stook de Dutch Oven naar 190 graden C.
  • Snij de boter in blokjes.
  • Wrijf de boter en de bloem in een kom tot een kruimelig deeg.
  • Voeg aan het kruimeldeeg 3 tot 4 eetlepels water toe tot een soepel deeg ontstaat.
  • Rol dit soepel deeg uit tot een grote ronde lap.
  • Leg dit op een RVS bord (de randen vallen ruim over het bord heen).
  • Schil de appels, snijd deze in dunne plakjes en doe dit in een kom.
  • Besmeer het midden van het deeg met de jam.
  • Meng bij de appels de overige ingrediënten, op de poedersuiker na, erdoorheen.
  • Leg de appelvulling op het met jam besmeerde deel van het deeg.
  • Vouw de taart dicht in grove plooien, maar zorg er voor dat in het midden een opening blijft.
  • Bak de taart in drie kwartier gaar, goud bruin. Gaat het te hard, dek dan de bovenkant even af met aluminiumfolie.
  • Nu de taart op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Bestuif de taart voor serveren met poedersuiker.

Nutrition

Serving: 100gramCalorieën: 2356kcalKoolhydraten: 336gProteïne: 29gVet: 105gNatrium: 930mgKalium: 1175mgVezels: 20gSuiker: 91gVitamine C: 21mgIJzer: 14mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie