fbpx
Top
 
 / Recepten  / Gevulde aardappels met peen en ui
Gevulde aardappels met peen en ui
10 nov

Gevulde aardappels met peen en ui

Gevulde aardappels met peen en ui is echt een heerlijk origineel recept dat zich uitstekend leent om in de Dutch Oven te bereiden. Een vraag die ik vaak krijg is “Hoe kom je aan leuke nieuwe recepten?” Ik heb boekenkasten met meters kookboeken en toch komen daar zelden recepten uit voort. Om van de (covid-19 proof) Online Outdoor Cooking Workshops een succes te maken zijn leuke nieuwe recepten nodig. Deze keer heb ik me niet echt ingespannen. Ik heb een wedstrijd uitgeschreven en gevraagd om leuke nieuwe recepten. Dit recept van gevulde aardappels met peen en ui recept is het winnende recept dat me op 24 oktober naar Diana van der Linden uit Weert bracht. Diana is niet alleen Goudsmit, ze is ook een fantastische buitenkok en samen hebben we een heerlijke middag en maaltijd gehad. Op YouTube is de Live stream terug te kijken,

Gevulde aardappels met peen en ui is echt een heerlijk origineel recept dat zich uitstekend leent om in de Dutch Oven te bereiden. Het is weer eens wat anders dan de traditionele hutspot. Een prima alternatief voor deze stamppot. Bij mij komt het zeker vaker op tafel.

QR code met link naar de live stream
Link naar de live stream

Gevulde aardappels met peen en ui.

  
0 van 0 stemmen
Hutspot met een twist.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 45 min
Bereiding 1 uur 30 min
Totaal 2 uur 15 min
Bovenwarmte :1 ring briketten aaneengesloten op de buitenste ring van het deksel
Onderwarmte :1/5 deel van het aantal dat op de oven ligt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Origineel, Winter
Moeilijk – makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 4 aardappels Zo groot mogelijk
  • 400 gram ui of een zak voorgesneden peen en ui
  • 400 gram winterpeen of een zak voorgesneden peen en ui
  • 1 blokje vleesbouillon opgelost in wat water
  • 150 milliliter water
  • 2 sjalotjes (of een deel van de ui)
  • 400 gram gehakt
  • 2 takjes tijm
  • 4 eetlepels curry gewürz

Materiaal

Instructies

  • Zelf laat ik de aardappels het liefst in de schil maar je kunt ze eventueel schillen.
  • Hol de aardappels uit tot een wanddikte van ongeveer 1 centimeter zodat je 4 aardappelkommetjes krijgt.

De vulling van de aardappels

  • Snij de helft van aardappelresten die je na het uithollen over hebt zeer fijn. De overige resen meng je met de peen en ui.
  • Pel de sjalotten en snipper ook deze zeer fijn.
  • Meng het gehakt met wat peper en zout, de zeer fijn gesneden sjalotten en aardappel.
  • Vul de aardappels met dit mengsel, de vulling mag er hoog bovenuit komen.

Plaats alles in de Dutch Oven

  • Snij eventueel de peen en ui en plaats dit gemengd met de overgebleven aardappelresten op de bodem van de Dutch Oven.
  • Strooi hier wat peper en zout over en schenk er een bouillon blokje opgelost in het water water overheen.
  • Plaats de gevulde aardappels op de peen en ui.
  • Bak het geheel in ruim 1 tot 1,5 uur gaar.
No Comments

Leave a Reply

Rating recept