Dit heerlijke recept voor gevulde aardappels dat vooral kinderen aanspreekt. Vanaf een jaar of 6 zijn ze oud (en krachtig) genoeg om het zelf te kunnen. Met wat aanpassing vinden volwassenen dit ook lekker. Gebruik je fantasie.
Gevulde aardappel
Een heerlijk recept dat vooral kinderen aanspreekt.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon
Calorieën 186 kcal
Equipment
- BBQ
Ingrediënten
- 1 ei per persoon
- 1 aardappel per persoon
- velletje aluminiumfolie
Versiering
- bacon
- geraspte kaas
- ui
- tomaat
- rozemarijn
- champignons
- zout/peper
Instructies
- Snijd het dakje van de aardappel en bewaar dit voor straks.
- Hol de aardappel voorzichtig uit met een lepel, let op dat hij niet lek gaat.
- Breek het ei en vul hier de aardappel mee. De aardappel wordt dus de nieuwe schil van het ei.
- Doe het bewaarde topje van de aardappel er op.
- Wikkel de aardappel met ei in het aluminiumfolie.
- Bak dit in het vuur of op de BBQ.
- Ruim ondertussen de gebruikte spullen weer op.
Nutrition
Serving: 100gramCalorieën: 186kcalKoolhydraten: 27gProteïne: 11gVet: 4gNatrium: 84mgKalium: 940mgVezels: 5gSuiker: 1gVitamine C: 24mgIJzer: 8mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!