Bananen zijn heerlijk. Op de BBQ of bij het vuur kun je met een paar simpele toevoegingen een fantastisch lekker dessert maken. Het enige dat je nodig hebt om een gevulde banaan te maken is een zakmes.
Een kleine opsomming van een aantal mogelijke vullingen:
- Chocolade
- Rolo’s
- Snickers
- Mars
- Twix
- Fudge
- Koekjes
- Kokos
- Marshmallows
- …
De mogelijkheden zijn eindeloos, de enige beperking is je eigen fantasie. Mijn persoonlijke favoriet is met fudge, chocolade en een crunch door er verkruimelde Bastognekoek in te verwerken.
Gebruik geen aluminium folie, dat is echt niet nodig. Door de banaan op de zij te leggen en aan de bovenkant in te snijden, loopt de vulling er niet uit en rolt de banaan niet om.
Het recept is uitermate geschikt om samen met (kleine) kinderen te maken. Ze vinden het geweldig om te doen en heerlijk om op te eten. Je scoort gegarandeerd veel waardering op een kinderfeestje, of scouting opkomst.
Gevulde banaan van het vuur
Equipment
- BBQ
- Kampvuur
Ingrediënten
- 4 bananen
- chocolade of andere zoete vullingen
Instructies
- Pel de banaan niet, de schil moet blijven zitten.
- Leg de banaan plat neer op de zijkant zodat hij niet om kan rollen.
- Maak een snee van kop tot staart die netjes met de kromming van de banaan mee loopt, let op dat de onderkant van de bananenschil heel blijft anders loopt straks de vulling er uit. Werk je met kleine kinderen of kinderen die niet met een mes om kunnen gaan, doe dit dan vooraf.
- Vul de bananen met een vulling naar keuze.
- Leg de bananen op het rooster van de BBQ, of naast je vuur in de stralingswarmte van het vuur. Daar waar je je hand 4 seconden kunt houden of rechtstreeks in wat bescheiden gloeiende kooltjes.
- Bak tot de banaan mooi zacht is.
- De banaan is gloeiend heet(!). Wacht even met eten of serveren tot hij wat afgekoeld is, zeker als je met kleine kinderen werkt!
- Tip: met een scheut rum of likeur toevoegen en je scoort niet alleen bij de kinderen...