Gevulde Jalapeños is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2014, een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.
Jalapeño zijn super heet. Toch is dit recept verrassend lekker. Pikant, maar zeker niet te heet. De reden; door de Jalapeño een tijd in de oven te bakken neemt de scherpte beduidend af.
Een gouden tip, wrijf niet in je ogen of zelfs maar over de huid van je gezicht nadat je met de Jalapeño gewerkt hebt, het doet echt zeer. Offer desnoods een paar handschoenen uit de EHBO set op. Trek ze aan als je met de Jalapeño bezig bent en daarna weer uit.
Tijdens teambuildings en workshops serveer ik deze gevulde jalapeños vaak als vegetarisch hapje, ik laat dan gewoon het plakje spek achterwege.
Bron
http://www.keukenliefde.nl/gevulde-jalapenos-hete-donders-met-roomkaas / Jamie-magazine augustus 2014.
Gevulde Jalapeños
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 8 grote jalapeño pepers
- roomkaas
- ontbijtspek
- koriander
- Parmezaanse kaas geraspt
- broodkruimels
- knoflook
Instructies
- Halveer de jalapeno’s.
- Niet vegetarisch: vul de jalapeno’s met roomkaas en wikkel er een plakje spek omheen.
- Vegetarisch: meng wat blaadjes koriander en gehakte knoflook door de roomkaas en vul de jalapeno’s met dit mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit met het broodkruim. Druk de gevulde jalapeno’s hierin zodat er een kruimelkorstje op komt te zitten.
- Bak af in de Dutch Oven op een roostertje.
- Nu het eten opstaat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.