Ik ben nooit echt enthousiast geweest over pompoen. Toen ik deze gevulde pompoen voor het eerst proefde, is dat direct veranderd. Niet alleen ik ben enthousiast over dit recept, ook anderen met wie ik dit gegeten heb, zijn inmiddels zeer te spreken over dit gerecht.
Het geheim is de vulling van de pompoen. Wok een lekkere prei, en breng hem mooi op smaak. Zodra de prei goed op smaak is met wat peper en zout voeg je de geraspte kaas toe. Zou je de prei dan los van de pompoen eten dan zou deze echt ‘over de top’ zijn. Maar wees gerust. De zoete smaak van pompoen combineert echt fantastisch met de prei-vulling.
Het oorspronkelijke recept komt uit het boek “Veg!” van Hugh Fearnley-Whittingstall.
Gevulde pompoen
Een geweldige combinatie van de zoete smaak van pompoen met een romige prei-vulling.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 8
Calorieën 1044 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Bogracs of wok
- Rocket Stove
Ingrediënten
- 1 pompoen kleine
- 1,5 prei
- 1 teen knoflook
- 150 gr Grana Pardano of een andere harde kaas met sterke smaak
- 3 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
- 1 takje tijm of rozemarijn
- peper
- zout
Instructies
- Begin met de bereiding van de prei; laat het “kontje” aan de prei zitten en snij de prei in de lengte door. Was nu de prei, op deze manier kan dat zonder vergiet, en snij de prei na het wassen in fijne ringen en verzamel deze in een grote schaal.
- Snipper het teentje knoflook en voeg deze toe aan de fijngesneden prei.
- Eén persoon kan nu de prei gaan wokken, de rest gaat verder met de pompoen en het raspen van de kaas.
- Bak de prei en de knoflook in kleine porties in de wok voor circa 10 minuten per portie totdat de prei lekker zoet smaakt.
- Als alle prei gebakken is doe gooi je alle prei in de wok en voeg je 2 eetlepels Turkse yoghurt toe. Vervolgens breng je de prei goed op smaak met peper en zout.
- De rest raspt als eerste de kaas op een grove rasp.
- Als het goed is hebben de anderen inmiddels de kaas geraspt, roer deze door de prei.
- Vervolgens gaat de rest verder met de pompoen. Snij, alleen als het nodig is, een heel dun plakje van de bodem van de pompoen zodat deze rechtop blijft staan.
- Snij de deksel van de pompoen en verwijder de zaden en de zaadlijsten. De wanden blijven in tact.
- Vul de pompoen met het kaas prei mengsel.
- Plant, alsof het een boom is, het takje tijm of rozemarijn midden in de vulling en plaats de pompoen o een rooster in een Dutch Oven.
- Bak het geheel vervolgens in circa 50 minuten gaar.
- Zodra de pompoen op staat in de Dutch Oven is het een goed moment om al het gebruikte gereedschap te verzamelen, af te wassen en op te ruimen waar je het gevonden hebt.
Nutrition
Calorieën: 1044kcalKoolhydraten: 110gProteïne: 53gVet: 52gNatrium: 973mgKalium: 5011mgVezels: 9gSuiker: 44gVitamine C: 140mgIJzer: 15mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!
3 reacties
Dit hebben wij gemaakt toen kampvuurkok nog maar net begonnen was. Het wordt bij ons nog steeds gemaakt, maar nu een gietijzeren pan in de oven. Wij branden geen open vuurtje in ons huis. ?.
Ik vind het nog steeds een top recept!!!!
Ha Marja,
Bedankt voor je reactie, goed te horen dat het zo bevalt. En … gelukkig stook je binnen geen vuurtjes!
Tot kooks,
Arriën
Raad eens wat wij vandaag eten?