fbpx

Groentestoof met Venkel

Groentestoof met Venkel is een heerlijke één-pans-maaltijd. Eventueel kun je er nog een lekkere salade naast serveren, maar eigenlijk is niet nodig. Deze stoofschotel is een uitstekend voorbeeld van een verantwoorde en voedzame maaltijd zonder vlees. De kikkererwten zorgen voor voldoende eiwitten en de venkel zorgt voor een fantastische smaak.

Neem als je dit gerecht maakt echt de moeite om aan ingelegde citroen te komen. Juist de zoute citroen in combinatie met de harissa zorgen voor een heerlijk Marokkaans tintje aan deze voedzame maaltijd.

Groentestoof met Venkel

Groentestoof met Venkel

Arriën Stegehuis
Een heerlijke vegetarische één-pans maaltijd.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 10 personen
Calorieën 886 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 2 venkelknollen of 3 kleine
  • 2 handen cherrytomaten
  • 2 uien of 3 kleine
  • 3 tenen knoflook
  • takje rozemarijn
  • 4 aardappels of 6 kleine
  • 1 pakje tomaten frito
  • 1/2 beker water
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 hand zwarte olijven
  • 1 ingemaakte citroen
  • koolzaadolie of olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de venkel in kleine stukken en leg deze op de bodem van de DO, bewaar het loof als garnituur.
  • Snijd de tomaatjes in twee of in vier stukken en leg deze in de DO.
  • Snijd de aardappels in kleine stukjes, schil ze eventueel, en leg deze in de DO
  • Rits de naaldjes van de rozemarijntakjes en leg deze in de DO.
  • Hak de knoflook fijn en leg deze in de DO.
  • Giet een ruime scheut koolzaadolie of olijfolie over de groenten, voeg peper en zout naar smaak toe en hussel alles eens goed door elkaar.
  • Stook de DO op en bak het geheel circa 45 minuten.
  • Nu je groentestoof op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Hou het loof van de venkel en de fijngesneden ingelegde citroen apart als garnituur en voeg alle overige ingrediënten toe. Laat dit nog 20 minuten pruttelen.
  • Strooi de stukjes ingelegde citroen en het venkel-loof als garnituur over de schotel en serveer het gerecht.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 886kcalKoolhydraten: 181gProteïne: 48gVet: 8gNatrium: 689mgKalium: 6243mgVezels: 51gSuiker: 13gVitamine C: 261mgIJzer: 36mg
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een antwoord