Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.
Guacamole is een heerlijke dip en combineert fantastisch bij de allerlei andere gerechten.
Bron: Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie Oliver
Guacamole - Avocado Mousse

Een heerlijke Mexicaanse saus.
5 van 4 stemmen
Prep Time 30 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Bijgerecht, Saus
Cuisine Mexicaans
Servings 6 personen
Calorieën 173 kcal
Equipment
- Passeviet
Ingredients
- 3 avocado's rijp
- 3 tomaten
- 1 eetlepel koriander
- 1 theelepel rode chilipeper
- 1 bosui
- peper
- zout
- 2 eetlepels citroensap
Instructions
- Ontpit/ontdoe de avocado's, tomaat en de peper van zaadjes en pitten en snijd ze vervolgens fijn.
- Haal de groenten door de passeviet en daarna door een fijne zeef.
- Hak de koriander en bosui fijn en voeg dit toe.
- Voeg na gebruik van de roerzeef eventueel nog wat extra tomaat en avocado toe en prak dit erdoor heen zodat het geheel nog wat textuur houdt.
- Meng er wat versgemalen peper, zout en wat vers citroensap doorheen.
- Eventueel kun je nog wat crème fraîche toevoegen om het smeuïger en milder te maken.
- Tip; bewaar de advocadopit in de guacamole om verkleuring tegen te gaan.
- Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 173kcalKoolhydraten: 11gProteïne: 3gVet: 15gNatrium: 11mgKalium: 641mgVezels: 8gSuiker: 2gVitamine C: 20mgIJzer: 1mg
Keyword Vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!