fbpx

Hamburgers

Hamburgers zijn er in vele soorten. Van voorgegaarde burgers uit de diepvries tot kant-en-klare burgers uit het versvak.

Wil je echte lekkere burgers waarbij mensen zich afvragen hoe je ze maakt, dan is dit recept een echte aanrader. Ik heb nog nooit negatieve reacties gehad als ik hamburgers via onderstaand recept serveerde.

Dit recept is vrij vertaald naar het recept van Burgers en Sliders uit Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie Olivers Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie’s Amerika.

Hamburgers

Arriën Stegehuis
Deze overheerlijke hamburgers hebben een geweldige smaak.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen
Calorieën 2687 kcal

Equipment

  • BBQ of iets soort gelijks

Ingrediënten
  

  • 4 uien
  • 8 sneeën brood of 1 rol beschuit
  • 1 kilo mager rundergehakt
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels vers gemalen peper
  • 2 à 3 eieren
  • 2 à 3 ons Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snij de uien fijn.
  • Bak deze uien rustig op een laag vuur in boter (fruiten), totdat de uien mooi zacht, zoet en glazig zijn.
  • Snij het brood fijn aan echte kleine stukjes, denk aan een doperwt. Of verkruimel het beschuit.
  • Meng alle droge ingrediënten samen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg vervolgens de ui, Parmezaanse kaas, eieren en het gehakt toe.
  • Kneed dit zodanig dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Verdeel het mengsel in 12 stukken en vorm er burgers van.
  • Als de mogelijkheid daar is, gebruik dan een hamburgerpers. Hier worden de burgers lekker stevig en compact van.
  • Bak de hamburgers op een klein vuurtje, zorg ervoor dat de hamburger maximaal 1 keer omgedraaid hoeft te worden.
  • Alle gebruikte spullen kunnen ondertussen schoongemaakt en opgeruimd worden.
  • Eetsmakelijk!

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 2687kcalKoolhydraten: 48gProteïne: 221gVet: 173gNatrium: 1887mgKalium: 3896mgVezels: 8gSuiker: 20gVitamine C: 33mgIJzer: 26mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een antwoord