fbpx

Nieuwe koers

Ik ben bezig (stapje voor stapje) deze site om te bouwen naar een interactieve ontmoetingsplaats voor  en door buiten-kokers.

Meedoen? Je bent van harte uitgenodigd. 

Na aanmelden kun je

Dit is in aanbouw. Ik hoop snel overal vinkjes te kunnen zetten.

Bestaande accounts

Nieuw account

Entered passwords don't match

Hartige appelflappen

Dit recept voor hartige appelflappen is afkomstig van mijn concurrent Jurjen Knoester. Echte concurrenten zijn we niet, we werken geregeld samen en gebruiken elkaars recepten. Zie eventueel www.campfirechef.nl.

De combinatie appel en kerriepoeder komt wel vaker in recepten voor. In deze hartige appelflappen worden er echter ook nog geitenkaas, gehakte walnoten en rozijnen aan toegevoegd. En dat… zorgt voor een heerlijke combinatie.

Als mensen dit recept maken tijdens een workshop is de eerste reactie vaak ‘dat kan toch niets wezen’, maar de smaak is echt super. Dit is dan ook één van mijn top vegetarische recepten.

Je kunt eventueel nog variëren door de geitenkaas te vervangen door gorgonzola of een andere echt pittige kaas.

Ga ze maar gauw klaarmaken en overtuig jezelf.

Hartige appelflappen

Hartige appelflappen

Arriën Stegehuis
Een verrassende twist aan de 'standaard appelflappen'.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 10 personen
Calorieën 806 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 appels
  • 1 hand rozijnen
  • 1 hand walnoten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies
 

  • Prak / snij de geitenkaas los.
  • Snijd één appel in blokjes.
  • Plet de walnoten en meng alle ingrediënten.
  • Leg de bladerdeegplakjes op de tafel, vergeet niet het folie te verwijderen.
  • Plaats in het midden van elk flapje een lepel vulling.
  • Pak een punt van het bladerdeeg en breng deze naar de tegenoverliggende punt zodat een driehoek ontstaat.
  • Prak met een vork de randjes mooi dicht.
  • Bak de flapjes in de DO, gebruik een roostertje om ze van de bodem vrij te houden.
  • Controleer regelmatig het resultaat. Wordt het niet bruin, dan voeg je meer kooltjes boven en/of onderop toe.
  • Terwijl de flapjes in de oven zitten, is het een goed moment om alle gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 806kcalKoolhydraten: 85gProteïne: 26gVet: 45gNatrium: 406mgKalium: 769mgVezels: 13gSuiker: 42gVitamine C: 18mgIJzer: 5mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

8 reacties

  1. Heeeeerlijk!!! Wat een super idee? Ik kreeg manlief eindelijk zo ver om op ons vuurtje wat lekkers te maken. En dit is heerlijk! Dank voor het delen.

  2. Ha Ramona,

    Goed te horen dat je man lief zover gekregen hebt maar …. wat staat je in de weg het zelf te doen 😉

  3. Kan dit ook gemaakt worden op een rooster zonder Dutch oven? Ik ben erg benieuwd!

  4. kan dit ook op een rooster gemaakt worden zonder een Dutch Oven te gebruiken? Ik ben erg benieuwd!

  5. Ha Aaike,

    Ik denk dat dat kan, alleen zou ik dan niet op een rooster werken want het bladerdeeg wordt dan zo zacht dat het door het rooster heen zakt. Ik zou op een bakplaat of koekenpan gebruiken en dan om en om per zijde bakken.

    Kortom lekker experimenteren. Een geïmproviseerde oven kan ook. Kijk maar eens op Heel Scouting Bakt, op die pagina geef ik tips over het bakken zonder Dutch Oven.

    Laat je me horen hoe het gegaan is of stuur je me een foto?

    Groet Arriën

  6. Uiteindelijk heb ik het toch gemaakt in een dutch oven want er bleken er meer te zijn voor die avond

  7. Ha Aaike,

    Leuk te horen dat je ze toch gemaakt hebt …. heeft aan de datums te zien wel even geduurd ;-).

    Succes met bakken & tot kooks,

    Arriën

Geef een reactie