Als kind lustte ik geen bloemkool en ook vandaag de dag ben ik er niet dol op. Ik eet het, maar daar is ook alles mee gezegd. Op vakantie in 2009 had ik een aantal recepten meegenomen waaronder dit recept. Zo lust ik wel bloemkool en vind ik het overheerlijk. Het lijkt sterk op een ander bloemkoolrecept waar er een kale bloemkool wordt gestoomd en er een saus bij wordt geserveerd.
Hele Bloemkool met Spek en Room
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen
Calorieën 133 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 2 rode uien (gehalveerd en in dunne plakjes)
- 4 teentjes knoflook
- 200 milliliter slagroom
- 1 grote bloemkool
- 10 plakjes ontbijtspek
Instructies
- Verhit de boter in een ruime pan waar straks ook de bloemkool in past.
- Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
- Fruit dit ongeveer 5 minuten op een matig vuur tot de ui glazig is.
- Schenk de room bij de ui en knoflook in de pan en leg er de bloemkool in.
- Strooi wat zout en peper over de bloemkool en leg de plakjes spek er mooi bovenop.
- Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 30-35 minuten zachtjes afgedekt gaar.
- Nu de bloemkool op staat, kun je de gebruikte spullen schoonmaken en opruimen.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 133kcalKoolhydraten: 13gProteïne: 4gVet: 9gNatrium: 45mgKalium: 389mgVezels: 3gSuiker: 6gVitamine C: 49mgIJzer: 1mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!