Warning: Undefined array key "options" in /home/customer/www/kampvuurkok.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven | kampvuurkok.nl

Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven

Deze Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven is verrassend lekker en super simpel te maken. Dat kan natuurlijk thuis in de oven maar …. ik maak hem het liefst in de DUtch Oven. Tijdens mijn workshops ‘Brood en banket’ is deze honing-kruidkoek één van de favorieten.

Het allerbelangrijkste tijdens het bakken is ‘Liever laag en traag dan hard en zwart’. Met andere woorden, maak geen haast, het is slow-cooking. Zorg dus dat je de boel niet zwart laat worden en voor je het weet zit jij lekker te genieten van je eigen Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven.

Broodtaart

Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven

Arriën Stegehuis
Deze kruidkoek is verrassend lekker en super simpel te maken.
4,72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Banket, Bijgerecht, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12 personen
Calorieën 167 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 100 milliliter water
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepels honing
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met 1 tl bakpoeder)

Instructies
 

  • Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
  • Roer er nu geleidelijk het zelfrijzend bakmeel doorheen tot er bellen in het beslag zitten.
  • Doe dan alles in een met bakpapier beklede Dutch Oven en bak de kruidkoek op 180 graden in ongeveer 60 à 70 minuten gaar.
  • Nu de kruidkoek opstaat, is het een goed moment om de gebruikte materialen schoon te maken en op te ruimen.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 167kcalKoolhydraten: 36gProteïne: 3gVet: 1gNatrium: 11mgKalium: 31mgVezels: 1gSuiker: 21gIJzer: 1mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

4 reacties

  1. Hallo Arrien,
    We hebben al een aantal lekkere gerechten van jou site gemaakt en willen nu deze honing-kruidenkoek gaan maken. Het water loopt nu al in de mond. Maar even een vraagje, als ik naar de foto kijk dan lijkt het er op dat je er ook appel er bij doet (tenzij het niet de juiste foto bij het recept is). Ik zie dat alleen niet staan bij ingrediënten. Op zich is het een toevoeging die heel goed zou kunnen overigens. Maar ben even benieuwd of jij deze dus ook met appel maakt.
    Groet
    Wim

  2. Ha Wim,

    Wat ben jij opmerkzaam. Bij het bakken gebruik ik vaak mijn fantasie en wil ik nog wel eens afwijken van het origineel. Op de foto is inderdaad appel te zien. Deze kun je er door doen nadat je beslag / deeg klaar is. Je zou ook andere variaties kunnen proberen een nootje toevoegen lijkt me ook heerlijk.Of wat dacht je van gekonfijte gember?

    In elk geval bedankt voor je vraag en je opmerkzaamheid.

    Tot kooks,

    Arriën

  3. HALLO ARRIEN
    IK HEB EVEN EEN VRAAG WELKE PAN GEBRUIK JE HIER VOOR

  4. Ha Pieter,

    Een kleine Dutch Oven of een skillet met Dutch Oven deksel. ALs de koek ‘plat’ blijft (zoals in een skillet) is hij snel gaar en gaat het wat makkelijker. Heb je een hele kleine DO (Dutch Oven) die bijna vol zit dan is de koek niet echt plat en duurt het lang voor het midden gaar is. Een goede temperatuursbeheersing is dan echt belangrijk anders is de buitenkant zwart voor de binnenkant gaar is. Niet te veel onderwarmte, leiver laag en traag dan hard en zwart.

    Tot kooks,

    Arriën

Geef een reactie