Hush Puppies zijn maïsmeelballetjes. Het recept komt uit het zuiden van de VS.
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie Oliver heeft een variatie op dit recept opgenomen in zijn kookboek Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamies America. Die vielen mij wat tegen, dus ik heb via internet een aantal recepten geprobeerd en samengevoegd. Het resultaat mag er zijn, overheerlijke en luchtige Hush Puppies staan in dit recept omschreven.
Volgens de overlevering dankt de snack zijn naam aan vissers in Louisiana die de balletjes naar hun honden gooiden. Hiermee wilden ze voorkomen dat de dieren in het water sprongen en de vis opschrokten voor die aan land kon worden gehesen.
Let op de veiligheid bij het frituren op kampvuur.
Hush Puppies
Equipment
- Gietijzeren ketel
Ingrediënten
- 200 gram maïs blikje
- 150 gram bloem
- 500 gram fijn maïsmeel of polentameel
- 4 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 draaien zout van de molen
- 2 geklopte eieren
- ½ liter karnemelk
- 2 gehakte uien
Instructies
- Klop de eieren en de melk door elkaar.
- Snij de ui fijn en doe dit samen met de maïs bij dit ei-melk mengsel.
- Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom bij elkaar.
- Voeg de inhoud van de natte en de droge beslagkom samen en kneed dit tot een deeg.
- Rol er balletjes van of laat klodders beslag van een (natte) lepel rechtstreeks in de frituur vallen.
- Frituur de Hush Puppies in een krappe 5 minuten gaar.
- Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.