fbpx

Kamp Anne De Vries school een succes!

Toen het idee ontstond voor het kamp van groep acht van de Anne de Vries School uit Sliedrecht op kampvuur te gaan koken was iedereen gelijk enthousiast. Ik had al een middagje op het schoolplein taart en koekjes staan bakken en een heel kamp van het vuur eten, wie wil dat nou niet??

Het kamp was fantastisch. We waren te gast bij Kamphuis de Blokken in Baarle Nassau. Met name de overdekte stookplaats is fantastisch. De beheerder Kees vond alle plannen prima en dacht op zeer praktische wijze mee.

Met, onder meer 80 appels, 60 bananen, 6 komkommers, 60 tomaten, 5 kg aardappels, 6 stronken broccoli is het een heel gezond kamp geworden. Het vuur is in die drie dagen niet uit geweest en iedereen was erg tevreden over de maaltijden.

Niet echt raar want elke broodmaaltijd was er een extraatje van het vuur, en ook ’s middags en ’s avonds werd er wat lekkers geserveerd.

Op het menu stonden onder meer:

Door niet in de keuken te koken wordt het koken onderdeel van het kamp. Vrijwel iedereen heeft wel een keer mee geholpen en de kinderen hebben een hoop dingen zelf klaargemaakt.

Als mijn dochter Vera weer een keer op kamp gaat hoop ik dat ze me mee vraagt als kok.Het is me uitstekend bevallen en ik zou het zo nog een keer doen.